Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Category: Tip & Petua

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

gambar aaron aziz dan family raya 2014

Jadikan Aidilfitri Sebagai Memori Yang Terindah

Salam readers, Life ni hanya sementara, so go out there dan enjoy your life to the fullest. Yang UH maksudkan kat sini ialah bukan enjoy macam muda mudi enjoy tu tapi enjoy your life with your loved ones. So sempena raya Aidilfitri pada tahun ni, UH harapkan korang dapat create another memori yang terindah dan…
Read more

Berpantang cara moden + Perak + Jawa, kelahiran anak ke-8

Salam wbt., Berpantang dan bersalin memang tak dapat dipisahkan. Saling berkaitan. Orang-orang tua zaman dahulu (dan zaman sekarang pun masih ada) amat menitikberatkan aspek berpantang ini. Anak-anak berkhatan pun kena berpantang juga. Pesakit baru lepas membuat pembedahan pun kena berpantang juga, tapi berpantang ni biasanya ditujukan buat wanita-wanita yang sudah selamat melahirkan anak ataupun keguguran…
Read more

Resepi mudah Talapia Sweet Sour

Resepi mudah Talapia Sweet Sour | Itu hari saya live blogging saja untuk entri menu tengahari yang sangat ringkas lagi mudah tapi SEDAP. Tak sangka pula ada yang minta resepi… haha… Talapia Sweet Sour…. Bahan-bahannya hanyalah; bawang besar, bawang putih, halia, cili kering (direbus & dikisar utk dibuat cili boh), serai, daun limau purut sedikit air…
Read more

Tips mudah hamil: cara mengira waktu subur wanita

Banyak sungguh soalan yang diterima berkaitan dengan tajuk di atas berikutan entri Tanda-tanda Awal kehamilan yang saya publishkan pada bulan Mac 2011 dahulu.. Terasa bagaikan pakar sakit puan tak bertauliah pula, alahaiii… Jadi saya jawabkan di sini ye. Yup, tajuk itu nampak berbeza dengan topik tanda-tanda kehamilan, tapi ianya agak berkait rapat antara satu sama…
Read more

tips bahagia prof muhaya

Wordless Wednesday #56: Tips Sayangi Diri

    Incoming search terms:kartun persahabatan (139)background muslimah (25)animasi muslimah terbaru (22)ayat islam motivasi (19)gambar animasi persahabatan (18)