Potong HyppTv, ganti OpenBox

cut cost tips

Ekonomi meleset sekarang ni…. segala-galanya perlu berjimat. Yang mana perlu potong, potong. Bukannya HyppTv tak bagus, cuma nak jimat perbelanjaan keluarga… Dulu internet 4MB, sekarang tinggal 1MB sajork. Kekadang tu slow la juge connection. Takpelah, bersabar sedikit….. Bernasib pakai Openbox dengan save cost ni sebabnya ada piring Ast** peninggalan tuan rumah sebelum ni. Baik hati beliau kan? Tak berkira pun nak […]

» Read more

Resepi mudah Talapia Sweet Sour

Resepi mudah Talapia Sweet Sour | Itu hari saya live blogging saja untuk entri menu tengahari yang sangat ringkas lagi mudah tapi SEDAP. Tak sangka pula ada yang minta resepi… haha… Talapia Sweet Sour…. Bahan-bahannya hanyalah; bawang besar, bawang putih, halia, cili kering (direbus & dikisar utk dibuat cili boh), serai, daun limau purut sedikit air asam jawa *nota: andaikata tidak […]

» Read more

Tips mudah hamil: cara mengira waktu subur wanita

Banyak sungguh soalan yang diterima berkaitan dengan tajuk di atas berikutan entri Tanda-tanda Awal kehamilan yang saya publishkan pada bulan Mac 2011 dahulu.. Terasa bagaikan pakar sakit puan tak bertauliah pula, alahaiii… Jadi saya jawabkan di sini ye. Yup, tajuk itu nampak berbeza dengan topik tanda-tanda kehamilan, tapi ianya agak berkait rapat antara satu sama lain. Oleh itu saya nak […]

» Read more

15 tips supaya solat jadi khusyuk

tips solat khusyuk

Salam hujung minggu. Solat itu umpama tiang ugama. Jika tiang ini runtuh, maka runtuh/rosaklah agama. Dan solat juga umpama kepala pada badan. Bayangkan apa akan jadi pada makhluk tanpa kepala? Sudah tentu dianggap tidak bernyawa, bukan? Begitulah sinonimnya dengan SOLAT. Mari kita sama-sama hayati  15 tips supaya solat jadi kusyuk ; 1. Menjaga makanan, minuman, pakaian, tempat tinggal dan lain-lain supaya […]

» Read more
1 2 3 6