Seronoknya Izzah berqasidah di sekolah

Salam wbt., ini cerita sebelum bulan puasa. maaf dah basi :p Lately ni nak update blog macam payah benor. Komitmen terlalu banyak. kenalah utamakan mengikut priority gituh… Eh lama dah macam ni pun. Haha. Since mak buyung dah pun bersalin ni lagi-lagi-lagilah payah hapdet belog. maklumlah nak sesuaikan diri dengan suasana/situasi baru… orang baru… *nanti UH hapdet story newborn baby […]

» Read more

5 Cara Untuk Menjadikan Rumah Anda Bertema Minimalis

Hai semua & salam wbt, Rumah yang minimalis akan membantu anda untuk menenangkan fikiran selepas seharian berada di pejabat dan di jalanraya. Reka hias dalaman minimalis boleh dikatakan antara gaya hiasan rumah yang paling ideal berbanding dengan yang lain. Dan gaya ini sangat popular di Malaysia kerana cara hiasannya yang lebih kemas, teratur dan selesa untuk dipandang. Selain itu, hiasan […]

» Read more

Berpantang cara moden + Perak + Jawa, kelahiran anak ke-8

Salam wbt., Berpantang dan bersalin memang tak dapat dipisahkan. Saling berkaitan. Orang-orang tua zaman dahulu (dan zaman sekarang pun masih ada) amat menitikberatkan aspek berpantang ini. Anak-anak berkhatan pun kena berpantang juga. Pesakit baru lepas membuat pembedahan pun kena berpantang juga, tapi berpantang ni biasanya ditujukan buat wanita-wanita yang sudah selamat melahirkan anak ataupun keguguran kandungan.       Kenapa […]

» Read more
1 2 3 86