Masalah rambut gugur selepas bersalin dan cara merawat

Salam wbt. Masalah rambut gugur selepas bersalin ini adalah masalah BIASA bagi semua wanita selepas bersalin, saya kira. Kerana ianya berkait dengan perubahan sistem hormon dalam badan. BESAR kan pengorbanan seorang wanita + IBU ? Dari sekecil-kecil perkara menanggung jerih perih demi melahirkan seorang zuriat. Eh cerita pengorbanan pulak. Berbalik kepada topik KEGUGURAN RAMBUT selepas bersalin. Apa perasaan ibu-ibu bila terjadi […]

» Read more

Wanita hamil, tarik mengkarung, Sutra captivating massage oil

Throwback entry: Sakitnya bila terkena simpul mengkarung. Syukurlah kehamilan ketujuh ni (tahun 2015) kurang sikit kena tarik mengkarung. Masa hamil anak kelima, keenam dulu kerap juga kena. Mujurlah ada Sutra Massage Oil Captivating… Ehh macam iklan Pamoga Dato’ Vida pulak >_< Dengan sedikit sapuan, tak perlu pun picit/tekan kuat2 sangat. Dah hilangkan sakit di betis akibat tarik mengkarung ni. Siapa […]

» Read more

Kos pembedahan pintasan jantung & cara memohon sumbangan perubatan di hospital swasta

Salam wbt dan Hi, Lama benar ‘berhutang’ cerita selepas bypass (pembedahan pintasan jantung) emak saya pada Disember 2012. Apapun, kesihatan emak semakin pulih dan banyak improve nya berbanding sebelum bypass. dan…. manakan sangka Abah yang pergi dahulu.. sudah suratan takdir… Satu lagi saya rasa berhutang dengan permintaan seorang pembaca/pengomen artikel kisah bypass emak saya yakni tentang kos pembedahan pintasan jantung. Istilah […]

» Read more

Contest Petua dan Herba Kongsibersamanora

daun kucai banyak khasiat

Petua dan Herba Kongsibersamanora | Herba ada macam² jenis di Malaysia ni. Negara kita memang kaya dengan hasil alam semulajadi. Silalah berbangga wahai rakyat Malaysia :) Sebelum memulakan edisi berceloteh, mari mengenal apa itu herba dahulu. Herba adalah tumbuh-tumbuhan yang mempunyai nilai dari segi perubatan, khasiat makanan dan baunya. Herba digunakan secara meluas dalam masakan, perubatan dan kecantikan. Ia juga dikaitkan […]

» Read more
1 2 3 5