Tips melajukan Internet di komputer desktop (PC) dan komputer riba (Laptop)

Tips melajukan internet ini sesuai untuk komputer desktop (PC) dan laptop sahaja. Untuk tablet dan sebagainya saya tak pasti. Kredit kepada Majalah Cahaya terbitan JAKIM tulisan Khairul Anuar Abdul Shukor. Menggunakan windows XP @ Vista, ubah setting pada komputer dengan mengikuti langkah-langkah ini; 1. Klik START > RUN. 2. Taip ayat ini: “gpedit.msc”, akan keluar Local Group Policy Editor. 3. Double […]

» Read more

Tips hilangkan kahak bayi

Beberapa hari sudah saya ada mention tentang kondisi baby saya, Huzaifah. Agak susah hati si jantung hati mengalami batuk dan kahak yang agak banyak sampai 6 kali pergi sedut gas nebulizer, pun masih tak pulih² lagi. Alhamdulillah, kondisi terkini sudah semakin elok. Walaupun kahaknya masih belum hilang sepenuhnya, tapi taklah sampai berombak² dadanya bernafas. Kesian kan baby kecik² gitu dah […]

» Read more

Tips melajukan internet di komputer desktop atau komputer riba

  Hebatnya kereta ni Salam ceria. Sukanya hati bila dapat tips melajukan internet ni. Terus nak share dengan semua dalam blog ni. Diharap penulis asal halalkan ye… saya petik dari majalah Cahaya keluaran JAKIM, tulisan saudara Khairul Anuar Abdul Shukor.       Klik untuk peluang menang kamera canggih Nikon !

» Read more

Petua melangsingkan badan secara semulajadi

Semua orang mahu badan yang langsing dan sihat , betul ? Mempersembahkan … PETUA-PETUA MELANGSINGKAN BADAN SECARA SEMULAJADI!  TANPA UBAT-UBATAN, BEBAS KIMIA ! Kembali kepada alami ~ 1.JANGAN BERLAPAR Makanan memberi kita tenaga dan bila kita menggunakan tenaga kurang dari apa yang kita ambil, tubuh akan terkejut. Tubuh akan mula membakar ‘muscle'(otot) untuk menggantikan makanan. Ini menyebabkan kadar metabolisma tubuh menjadi […]

» Read more
1 2 3 4 6