15 tips supaya solat jadi khusyuk

tips solat khusyuk

Salam hujung minggu. Solat itu umpama tiang ugama. Jika tiang ini runtuh, maka runtuh/rosaklah agama. Dan solat juga umpama kepala pada badan. Bayangkan apa akan jadi pada makhluk tanpa kepala? Sudah tentu dianggap tidak bernyawa, bukan? Begitulah sinonimnya dengan SOLAT. Mari kita sama-sama hayati  15 tips supaya solat jadi kusyuk ; 1. Menjaga makanan, minuman, pakaian, tempat tinggal dan lain-lain supaya […]

» Read more

Tips melajukan Internet di komputer desktop (PC) dan komputer riba (Laptop)

Tips melajukan internet ini sesuai untuk komputer desktop (PC) dan laptop sahaja. Untuk tablet dan sebagainya saya tak pasti. Kredit kepada Majalah Cahaya terbitan JAKIM tulisan Khairul Anuar Abdul Shukor. Menggunakan windows XP @ Vista, ubah setting pada komputer dengan mengikuti langkah-langkah ini; 1. Klik START > RUN. 2. Taip ayat ini: “gpedit.msc”, akan keluar Local Group Policy Editor. 3. Double […]

» Read more

Tips hilangkan kahak bayi

Beberapa hari sudah saya ada mention tentang kondisi baby saya, Huzaifah. Agak susah hati si jantung hati mengalami batuk dan kahak yang agak banyak sampai 6 kali pergi sedut gas nebulizer, pun masih tak pulih² lagi. Alhamdulillah, kondisi terkini sudah semakin elok. Walaupun kahaknya masih belum hilang sepenuhnya, tapi taklah sampai berombak² dadanya bernafas. Kesian kan baby kecik² gitu dah […]

» Read more

Tips melajukan internet di komputer desktop atau komputer riba

  Hebatnya kereta ni Salam ceria. Sukanya hati bila dapat tips melajukan internet ni. Terus nak share dengan semua dalam blog ni. Diharap penulis asal halalkan ye… saya petik dari majalah Cahaya keluaran JAKIM, tulisan saudara Khairul Anuar Abdul Shukor.       Klik untuk peluang menang kamera canggih Nikon !

» Read more
1 2 3 4 7