Mangga Runtuh bukan durian runtuh

mangga muda buat jeruk mangga asam boi

Stok buah mangga tengah menggila banyaknya. Menggilalah sangat. eheks Pokok mangga depan rumah ni seakan menyambut perpindahan kami. Masuk rumah baru ni, pokok mangga tu dah start berbunga-bunga cinta. Hatiku pun apa lagi…. berbunga-bunga kegirangan. Peminat mangga beb. Takyah beli dah laaa lepas ni unless buah mangga habis musim n then tetiba mengidam. Tapi ni […]

Roti Nan Cheese Leleh sekali rasa pasti nak lagi

rizq arabic cafe

Salam wbt., Minggu lepas pergi ke restoran RIZQ Arabic Cafe di taman perumahan bersebelahan sahaja… Taman Pekaka, Nibong Tebal. Dah lama nak menjejak ke sini akan tetapi masa mencemburui. Ada peluang je, zasss menyerbu gitu. Berhampiran pintu masuk, ternampak signboard NAN CHEESE LELEH. Terus teringin nak order. Taraaa…. Order siappp… Perut pun sudah lapar, Bismillahhh….. […]

Pizza Hut Big New Year Box

pizza hut big new year box

Salam & Hi, Pizza Hut Big New Year Box memang best pada tekak dan lidah saya. Family pun. Seriously dah lama tak menerjah Pizza Hut. So ini entry #throwback ;) Pizza Hut ni memang jarang-jarang nak pekena almaklum sajalah harganya mahai sikit. Kalau K** tu ekonomi sikit, boleh juga kerap sikit nak merasa. Baru-baru ni […]

Pizza Taste of Italy

pizza taste of italy

Salam muhibbah, Awal bulan Mei 2014 yang lalu, belanja diri sendiri dan anak-anak yang masih belum bersekolah 3 orang ni makan-makan pizza di Pizza Hut. Sebenarnya tiba-tiba terhengen sangat nak makan spagetti bolognaise. Dalam kepala ni dok berkira-kira nak pi Secret recipe ke… nak pegi Pizza Hut. Kalo pegi SR, dapat cekau kek Red Velvet […]