Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Wordless Wednesday #83: Western Housewife Vs. Eastern (Muslim) Housewife

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Wordless Wednesday #83: Western Housewife Vs. Eastern (Muslim) Housewife

western housewife vs eastern housewife

 

21 Responses

  1. Raudzah says:

    Yup good question Ummi…Yang pasti mulianya tempatnya disisi Allah.

  2. D_08 says:

    double standard dunia sekaghang…

    sama macam orang Palestin/Afghanistan dll yang memerangi musuh deme…dicop pengganas…. tapi bila Israel/USA… atas dasar hak asasi….

    P/:S lama tak menulis cik ummihanie…

  3. Hafizul says:

    Emm entah la..susah gak nak jawab ini soalan..

  4. kalau banyak alasan susah nak katakan wahualam.

    aik ater bz tapi rancak update blog ni sis :)

    • Ummi Hanie says:

      double standard pun satu hal deme ni…

      eh tak rancaklah update… boleh kira berapa entry je seminggu, kdg zero… huhuu

      ps: update entry WW ni dlm keadaan separuh terjaga.. hoho

  5. titan says:

    kalau bulih..memang gua nak bakal-bakal isteri gua dok rumah je jaga anak..

  6. Denaihati says:

    Surirumah sebagai pekerjaan yang terbaik, yang penting dimata orang Islam.

  7. Hairul Azni says:

    Isteri saya tergolong dalam golongan wanita bekerja..kalau diberi pilihan, memang saya nak dia berhenti kerja dan duduk rumah jaga anak dan uruskan hal rumahtangga..

    • Ummi Hanie says:

      ramai wanita nak begitu kan.. cuma mungkin keadaan ekonomi famili tak mengizinkan..

      tak apa, ambil masa.. boleh plan buat biz pelan2 sebelum berhenti kerja ya ;)

  8. Ammar says:

    Org Barat(Kafir) selalu je tak puas hati dengan orang Islam.

  9. MamaBard says:

    itulah pandangan masyarakat kita ni kak..tapi bard bangga jadi surirumah..rasa macam tak nak kerja je ni..hehe..

  10. Ummi Hanie says:

    i don’t care pun azlan… hehe

  11. Izzuddin Fauzi says:

    Bende nie bukan je berlaku kepada hak wanita tapi banyak benda – sampai tahap ada yang mewujudkan islamophobia – teruk sangat dah duna hari ini :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *