Video klip Asma Allah – Sami Yusuff

 

Salam semua !!
Mood raya dah mari blom ?? Saya baru mari sikit2 ni . . sbb semalam dah start jalan2 shopping raya (walopun berpantang !!! haha) baju anak2 . .

Aha…kami mcm biasa laa .. musti nak sedondon kannn . . tp tahun ni encik somi xmau beli baju raya katanya , sbb baju melayu dia dah byk , xmau membazir katanya . Betul gak tu . Alah , org laki bukannya cerewet sgt dlm hal2 melaram ni kannn . . kecuali lelaki jenis metrosexual kot !! Hahahahhh . . Ehh citer shopping raya laen entri daa . .

Ini entri video nasyid Sami Yusuf , Asma Allah (nama2 Allah).

 

 

Sejak tgk program Syahadah kat TV1 tuh , saya tertanya2 apa tajuk lagu tu , penyanyi nyer dah tau xlain xbukan Sami Yusuff ! xsilap saya warga Bosnia tu . Ehem , saya jatoh ati dgn nasyid dia je yer , bukan org nyer ! Hello ! Jgn salah paham okayyyy . . .

Bagus video klip nih . Simple jer tapi dia berjaya sampaikan mesej kepelbagaian umat Islam dlm pelbagai kaum . Watch it yourself .

Nah ni dia hasil carian di Youtube , video muzik nyer . . Layankan lahhh . .
Bukan sekadar mendengar dan menyanyi , sambil tu kita memuji2 Allah dan berselawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW . . . . Tu yg bagus kan !!

19 comments

  • >lagu ini memang benar-benar mendamaikan hati.

  • >yess kak su…agree 100%!opss..sorry , mula2 publish tadi vid nyer xkuar..ni dah perbetui balik..

  • >org bpbtang pn ade mood raye???hebat2..sy pn mcm en somi k.yong laa..tahun ni langsung xbli baju raye..dh blambak2..buat penuh almari je..pstu wt tambah hisab di mahsyar plak..ahahahaa…lgu sami yusof ni mmg best..sy n kwn 1opis dh hafal lgu nii..hahhaa..mmg best gile..lagi 1 lagu dia yg best tajuk muallim..pn dalam maknanya..try la cr…slmat mhabiskan ms2 terakhir ramadhan..smg Allah trima la pose n mujahadah kt k.yong dlm mjga baby tuu..

  • >yer encik Altaaf aka Helmi . Hehe . Org laki xbyk songeh laa dlm hal2 baju raye ni.Bagus gak xpayah nk pening2 pale pikir kan?Betul tu….bile pikir pasal hisab kat mahsyar nnti,berketar pale lutut rasenyer..semoga Allah ringankan laa hisab kita nnti.Amin..Wah ! Dah hafal yer lagu ni?K.yong baru dpt tau laa lagu ni..tgh dlm proses nak hafal la ni..heheee..xsusahkann..nama2 Allah dan selawat jer…dan doa sikit…sooooo sweeettt !!Yg Muallim tu mmg well known laa..sy kenal Sami Yusuf pun melalui lagu tu ler…dah hafal jugak laa sikit2..video klipnya pun sy minat..siap ade beli VCD kompilasi lagik..Ok thanx 4 your doa bro . Semoga Allah terima segala mujahadah kita dlm bulan Ramadhan al kareem ni..Amin

  • >bkn helmi laa..HILMI..eja btul2 n sebut betul2.nnt dh xnk dengo org pggil helmi…hahaha..bli vcd plak???sy xde la smpai nk bli vcd..sy buat kompilasi sndiri laa..jimat n senang..bkn smua lgu kompilasi tu best..hahah..tp ade jgk pompuan yg xbyk songe dlm pakaian nii..cuma jarang2..sbb wanita mmg sifat fitrah dia suke kpd kcantikan..sbb tu Allah jdkan bidadari cantik2 n ketua bidadari( isteri) 70kali cntik dr bidadari yg plg cantik..hahahaade 2-3 ari lg ramdhan..nk kena sedih…kot2 Allah xtrima kita punye pose..mlm jaizah(mlm raye) pn nk kena jg btul2..sbb Allah ade hadiah special utk org bjga mlm pd mlm tu…smg Allh bg kita taufik n hidayat utk bngun pd mlm tu yg smemangnya ramai org tgh bz nk smbut raye..krim salam kt yoep ye..lame dh xjmpa dia..bsua muka xsame dgn dengo sore dr hp..hahaha

  • >amboi2 marah plak dia..saj enk test tuu…sbb airu ade friend request kat mane tah,Facebook kot..sy tgk ejaan name awk Hilmi..hahaha..jgn sentap k…mksud sy,VCD kompilasi lagu2 nasyid selain Sami Yusuf laa..tu pun pirate nyer..hehe..encik yeop la yg beli..kami layan jer tgk..yer,isteri solehah akan jadi 70 kali lbey cntik dr bidadari..so not to worry laaa..hak3x..tp kne la jd solehah btol2..idak/hmm..smoga allah terima semua inadat sepanjang hayat kita.Mmg mlm raya biasenye org2 dah smangat raya,tmbh plak dah xde tarawikh..mujahadah btol…insyaAllah,salam akan disampaikan..tp kalo yop sendiri baca xpayahle teman nak kirimkn salam yer!mmg la brjumpe xsame dgn dgr sore kat tepon..tu blom kekaseh ati lagi..hehee

  • >ye ke kome ni???kt Fb pkai name hilmi???pelikk..sbb teman letak name altaaf laa..sbb name ni mmg sedap…mane ade marah..hahaha..sje bg warning skit…hahaha.o0o0o kompilasi nasyid2..sbenarnya teman ni mmg jenis xdengo lagu n nasyid..tp klu yg mmg best teman layan laa..yg bese2 + jiwang +mdayu2 mmg xminat…hahaaha..

  • >erm..ye jugak..kat Fb kome pakai name Altaaf ler.Teman xingat ler yg mane tp mmg ade kome add teman gune name Hilmi tuh.Udoh le tuh,lantak ler.Ape,kome layan rock kapak ka?

  • >pe yg huduh tu??name altaf ke??kome ni…teman mmg jenis xsuka layan lagu..xkire la genre pe..mmg xsuke..cume lgu2 best je teman layan..tp skrg ni mmg dh kureng skit layan lagu @ nasyid..xde ms..bz gile..bln pose ni mmg bz siang mlm…org bujang katekn…hahahaha

  • >ehhh bukan huduh sy cakap..udoh tu = sudah (loghat Perak) ..haa kne blajo lg loghat Perak yer..hmm same laa sy,sbenarnye dah kureng lyn2 lagu/nasyid ni sjak kawin,mase bujang dulu rajin laa..tp bile ade yg best,tu yg tumpu sikit tu..ok

  • >Tgh layan nie.. :)p/s: Hanie..Sis x pnh lg sedondon baju raya ngan hubby nie..Bile Sis bekenan yg kaler biru ke,die bekenan kaler len plk..Adoiii..bile la buley nk sedondon klu mcm tu..

  • >saya minat nasyid masa sekolah agama jer kakhaha

  • >sis ieda,alamak susah nk sedondon ye sis..xper laa..asalkan syg menyayangi satu sama len..tu yg buat pening pale Hanie time nak sedondonkan sume satu family..brkenan ke tak ke blkg kira…pas2ni maybe xsedondon kot..tgk lah mood..hehehans,kamoo skolah agama gak kersame la kite

  • >Hanie dear..Ohh..mesti mau tgk mood jg klo nk sedondon ya..InsyaAllah..if umo pnjg taon dpn nk sedondon lh br dpt join contest Baju Raya Sedondon..Hihi..p/s: Ofcoz la me,cyg my hubby tu.. ;)

  • >sis..skolah agama sampai dari form 1 sampai 3 jer…jiwa gua bukan skolah agama…

  • >Haaa..same la kite Hans..Form 1 tillform 3 jer..Bahasa Arab pun dah lupe,ingt yg basic2 je..Sis Hanie mesti terelkn Bahasa Arab..Berabuk ape becakap Arab.. :)

  • >Sis Ieda : ar ar…jiwa bukan dkt skolah agama kut…tu den pindah tu

  • >Drp Sis belajar sampai la Sis keje,semua Ayh Sis yg tentukan..Nk duk pegi sekulah mane pun Ayh Sis yg tentukan..Kira mmg ank Ayh la..Kene kontrol gilew..Tp sbb x serasi dgn kelas Arab tu la Sis mintak masuk kelas Ekonomi amek Akaun waktu form 4 dgn form 5 tu..p/s: Ade x iras rope Arabs jiran seblah umh Hanie tu dgn Samy Yusuf nie??

  • >kak ieda : owh macam tu…nasib sis xmemberontak..huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *