Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

UPDATE 3 : Top Commentator Contest

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

UPDATE 3 : Top Commentator Contest

Bismillahirrahmanirrahim .

Hanya ada seorang sahaja pertambahan contestant iaitu kak Ummilra . Welkem welkem …
So overall contestants semua hanyalah 6 orang sahaja . Oklah , better than zero kan ?
Dan ini mungkin berita baik buat semua contestants barangkali ? Kurang saingan , besar peluang untuk menang …. :)
Tapi pada pandangan Hanie , tak semudah itu juga . Widget Top Commentator itu agak canggih . Err … jangan persoalkan saya ye kenapa dah komen banyak2 tapi nama tak keluar ataupun nombornya sedikit sangat . Itu kerja widget tersebut yer . Saya memang berserah bulat2 pada widget itu untuk menentukan siapa pemenang pada akhir contest nanti .

Hah ini the latest punyer ranking ok … Tak caya gi tengok sendirik . :)
Hurmmm .. mana pegi bro xyncaholic ? Ayokk cepat2 masuk ranking balik brader !
Hans masih menguasai carta nampaknya . Hebat .
Penaberkala di tempat ke-2 (go go cayok2) manakala peserta terbaru , Ummilra di tempat ke-3 . Boleh tahan .
Sis Ieda dah jatuh ke ranking ke-4 . Sis , jgn putus asa ! Beberapa hari sudah saya tengok sis menguasai carta sat .
Zaikulim pula di ranking ke-9 . Kak zai pun jgn putus asa ok .

Tak lupa juga seperti yang dijanjikan , hadiah misteri bagi Top Referrer . Itu pun saya bergantung bulat2 pada widget tersebut . Untuk makluman , pemenang Top Referrer akan diambilkira bermula dari ranking no.2 kerana ranking pertama tersebut datangnya dari blog ini sendiri . Bagi yang kurang faham , saya jelaskan sikit ye . Referrer ni bermaksud dari website/blog mana blog saya ni dilinkkan .

Jelas tak ? So , abaikan ranking pertama ( Blogger:Private) tu dan terus ke no. 2 .
Nampak gaya Hans jugak menguasai ranking Top Referrer nih .
Calon2 contest semua … tak mau rebut2 hadiah dgn Hans ker ? Hihihiii… terpulang ye . I’m just kidding .
Komen2 yang menimbun tu akan saya reply perlahan2 nanti pada masa senggang yang saya ada . Sekarang ni saya dah jarang online di siang hari , so tinggal waktu malam jelah saya nak settlekan semua kerja ni . Satu lagi , saya tengah nak pulihkan kesihatan sikit . Doa kalian amat saya hargai . Terima kasih banyak2 . Saya dah beransur sihat seperti sediakala . Hmmm .. sambung balik . Bila dah malam , tau jelah . Ngantuk pun datang menyerang dengan ganasnya .

Masa tinggal lebih kurang SEMINGGU je lagi guyz . So buatlah ape2 yang patut . Kalau dah letih , boleh rehat dulu , last2 minute nanti kejor yob kejor balik . Update akan ada lagi insyaAllah .

 

69 Responses

  1. nza says:

    >yelh hanie, knapa nama asyik trcicir je msuk dlm commenter tu padahal kak nza rajin jengah n tinggalkn komen kt sini….agaknya en google dh nyanyok x…hi.

  2. xyncaholic says:

    >xync kembali.ceh..saingan semakin sengit ek.chaiyok2 semua blogger.

  3. Ummi Hanie says:

    >nza : akk nk join ker?ermm..jgn kecik ati yer dgn widget tuh..pas abis contest ni,masuk bulan januari,semua akan kmbali normal insyaAllah…xync:welkem bekk..ahaha..slmt mnymbung prtarungan..sy akan susuli perlahan2

  4. hans says:

    >owh,macam tu rupanya top referrer?eh,saya juga ke atas dkt top referrer tu?wah,alhamdulillah…dah lah hadiah dari medan(angan2 tinggi..sila abaikan)hehe

  5. hans says:

    >nza : akak…benda widget tu macam nih….katalah widget tu kira 200% markah dia…saya komen 50…akak komen 25..lepas tu pena komen 25..then sis ieda komen 100.. widget tu akan keluar saya komen 25 jer then sis ieda 50…then kak nza serta pena dalam 14 macam tu…dia macam purata la

  6. hans says:

    >xyncaholic : selamat kembali abang holic…haha..lama menyepi mana pergi?

  7. hans says:

    >top referrer dapat dekat encik Pena plak…tapi den still tak faham sis…maksudnya orang yg masuk blog sis melalui blog tu kitaorang ke top referrer tu?

  8. Ummi Hanie says:

    >hans : err…kalo adiah dr medan lambat ler..lepas raye cine taon depan dek oi..hahathanx 4 explanation about commenter widget to sis nza…yup..pena plak da jadik top referrerhans n pelawat2 blog hans yg dtg ke blog sis ni le..gini eh,visitors blog hans mai blog ekau,then trnampak link sis,diorang dtg blog sis melalui link yg ade dlm blog hans tu ler..makin ramai yg dtg blog sis ni melalui blog hans,makin top le jadik referrer..

  9. >Sian Hanie duk kena replybnyk komen..Xpa la..hanie reply ja lah yg mana Hanie terdaya..Wuiii..Hans masih mempertahankantakhtanya! :)p/s: Salute dgn Hanie wlupun bnyk keje di rumah,mana dgn jagajg kids lg tapi masih mampuberbloggig..Mmg Hanie bloggertegar,tegarer,tegarest lh!Hehe..

  10. hans says:

    >sis hanie : owh,macam tu rupanya…baru faham…haha…thanks 4 da info..owh,xder hal la pasal kek akak nza tu

  11. hans says:

    >sis ieda : ntahlah mampu bertahan ker tak..hahaha..

  12. penaberkala says:

    >jom,lagi seminggu lagitak sabar nk abis nihwalau skang bizi sikit, tp kena gak jenguk sini,hak3hans, tahniah awal2 lagi dari akucaya lah!

  13. Sitisifir10 says:

    >akak masih dok bermain2 dgn widget top komentar dgn top referrer…huhu…tapi tatau lah nak buat giveaway atau lagu mana

  14. hans says:

    >pena : adess…ko jgn bagi aku harapan..kang kalau aku kalah aku juga yg kecewa…sapa2 pun bleh menang

  15. hans says:

    >kak siti…giveaway?apa benda tu?

  16. eLLa says:

    >ala hans mcm daa konfirm menang nyyer,,adess..hehe..

  17. penaberkala says:

    >hans: haha,ak yakin la ko menang..ak klu maintain 2 dh ckp bagus..semua:kamon2, masa masih ada..betul kata hans tuh, sape2 blh menang

  18. hans says:

    >pena : insyallah…minta2 mulut ko masin pena

  19. hans says:

    >ella : insyaallah

  20. penaberkala says:

    >ella:hans takut tuh, takut aku gugatkan kedudukan diahans:kan ak dh ckp awal2 dolu, malas nk potong ko..nk bagi saingan je sikit2,haha

  21. hans says:

    >Pena : hahaha…mestilah takut…apa2 jer bleh jadi….

  22. penaberkala says:

    >hans:apa2 pun kita tgk 1hb nnt..wait n see!

  23. hans says:

    >pena : haha..sama2 nantikan

  24. hans says:

    >kak ieda : ntah..bz kut kak zai tu skrg

  25. penaberkala says:

    >sis ieda:kak zai kulim kita bz kothans:yup,sama2 menantikan saat penuh debaran..sambut taun baru skali mlm tuh,haha

  26. hans says:

    >pena : hahaha…bosan la sambut tahun baru kalau tgok bunga2 api nih

  27. Ummi Hanie says:

    >ieda : xpe sis,x yah sian..dah gatai anjur contest,kene le tanggung kann..hahhategarest blogger ? sedap gak bunyinye tuh sis !hmm..dah nama pun minat..tu yg tegar jadinye tuh.aah , mana kak zai kita ??pena : all da best ! timekasih sbb sungguh2 dlm contest nih . sitisifir : bese le kak..masing2 sdg blaja perkara2 yg brlainan..sy pun byk benda x brape tau lg pun …ella :nmpk gayenye gitu le kan …

  28. penaberkala says:

    >hans:ak tak pernah sambut new year tgk bunga api live..plg meriah,dpn tv jek..taun ni nk sambut lain sikit,tak nk dpn tv..

  29. hans says:

    >pena : hahaha..entah la..tak tahu lagi malam tu on ker tak..busy kan sebab pagi tu nak tolak gi shah alam dah

  30. penaberkala says:

    >hans:owh,dh nk bertolak ke kampus baru ka?good luck..selamat menjalani kehidupan di tmpt baru bro

  31. >Zai keje mlm kut,siang mesti die sibukkt umh kn..Da lame jgk die x singgah BlogSis..Kalo tak die la paling suke bercontest2nie..

  32. >Hans da nk balek campus ke..Slmt Kembali ke Campus..Belajar rajin2,key Hans.. :)

  33. penaberkala says:

    >sis ieda:ye kot,maybe bz dgn benda2 yg lbh penting

  34. hans says:

    >pena berkala : jumaat ni aku bertolak…tu la pasal..haha

  35. hans says:

    >kak ieda : owh,sis zai tu suka ekk contest2?

  36. hans says:

    >kak ieda : thanks…doakan saya berjaya yer…dapat 3.5 keatas…

  37. hans says:

    >pena : busy la tu agaknya

  38. >Besa la kn Pena kalo org dh berumahtangga,kene bekerja plk,ade kids lg nk kene jg mesti bz giler kn..Sis nie je yg xder ank lg tu ler x brp nk bz just bz dgn keje pjbt je dgn keje rmh sikit2.. :)

  39. >Ye..Rsnya mmg Zai suka contest sbb dkt Blog die tulis 'layan contest' je..Ra2 Contest lh Kak Zai kite..

  40. penaberkala says:

    >hans:owh,dh tak lama la nk gi sambung study..apepun,skor btol2,dptkan deans list!sempat agi tuh tunggu result contest mlm tuh,huhumenang nnt blh la beli brg2 keperluan kat sana

  41. penaberkala says:

    >sis ieda:aah,betul tuh..hidup berumahtangga lebih kompleks..takpe kak ieda,rezeki takde lagi..insyaAllah,tak lama lagi dpt lah baby tuh..teruskan berdoa ye!

  42. hans says:

    >kak ieda : itula pasal…sibuk dgn urusan..nak jaga anak2 lagi

  43. hans says:

    >kak ieda : insyaallah..thanks

  44. hans says:

    >kak ieda : kak zai tu busy tu

  45. hans says:

    >pena : haha..hajat memang nak deanlist sebab tak payah bayar ptptn..insyaalllah

  46. hans says:

    >pena : betul2…kena banyak bersabar

  47. >'Pena to sis ieda:aah,betul tuh..hidup berumahtangga lebih kompleks..takpe kak ieda,rezeki takde lagi..insyaAllah,tak lama lagi dpt lah baby tuh..teruskan berdoa ye!'Bnyk tugas surirumah tangga perlu dipikul + plk bila ada ramai ank yg kecik2 lg plk tu,kn..InsyaAllah..Pena..masi berdo'a lg nie.. :)

  48. >'Hans to kak ieda : itula pasal…sibuk dgn urusan..nak jaga anak2 lagi'Bukan kerja mudah sebenarnya jd seorang Ibu & Surirumahtangga nie..Btl x Hanie..Tp segala penat lelah tu berbaloi bila tgk ank2 membesar dgn sihat & bijak di depan mata.. :)

  49. >'Hans to kak ieda : insyaallah..thanks'U r welcome,Hans.. :)

  50. >'Hans to kak ieda : kak zai tu busy tu'Ye lh tu..Kak Zai kite da namo komen ke,Sis Ummi Ira plk ganti nie..Kak Zai kite,kalo membaca komen ini..mai lah join kami kembali komen bnyk2 cnie coz tgl 1hr je lg nie utk mengomen Kak Zai!

  51. hans says:

    >kak ieda : yups..memang busy kalau dah ada anak2 nih

  52. hans says:

    >kak ieda : kalau anak berbaloi alhamdulillah rasa puas…

  53. hans says:

    >kak ieda : welcome too…

  54. hans says:

    >kak ieda : kak zai pun busy tu….

  55. hans says:

    >sekarang kan musim nak buka sekolahmesti busy semua

  56. >sekarang kan musim nak buka sekolahmesti busy semuaYe tak ye jgk,kn..t'lupe..

  57. hans says:

    >kak ieda : haha..macam mana leh lupa ni…kuikuikui

  58. hans says:

    >kak ieda…skrg ni setiap shopping mall mesti ada ruang khas untuk jual alat2 sekolah

  59. >'Hans to kak ieda : haha..macam mana leh lupa ni…kuikuikui'Mungkin sbb ku tiada adik2 yg bersekolah rendah atau menengah & ku masih tiada ank.. :p

  60. >'Hans to kak ieda…skrg ni setiap shopping mall mesti ada ruang khas untuk jual alat2 sekolah'Pegi Popular Book Store ade 30% diskaun utk Buku2 Sekulah.. :)

  61. hans says:

    >kak ieda : adess…saja jer kut tu buat lupa2

  62. hans says:

    >kak ieda : hahaha…lama xpegi popular..dulu rajin la masa ada kad ahli tu

  63. >'Hans to hans:owh,ko ada pngalaman kena caci eh?bagus la ko,tak melenting mcm yg lain..kekalkan prestasi ko,hahabtul tu,kita kat sini gaduh2 manja jew'Haha..mmg betul2 lupa la..Yg ingt,nk kumen kt cnie je.. :p

  64. >Hans to kak ieda : hahaha…lama xpegi popular..dulu rajin la masa ada kad ahli tuHaa..dpt diskaun 20% tu..Salu pegi Popular guna privilage card tu lh..

  65. hans says:

    >kak ieda : ada2…dia maki gua kaw2 punya sebab xpuas hati dgn entry gua kak ieda…gua buat slumber jer balas komen dia elok2..

  66. hans says:

    >kak ieda : ar ar…tu yg best tu..dulu beli novel2 murah je dapat..ekekeke

  67. hans says:

    >cadang macam nak buat balik kad popular tu..nak beli novel english la…rasa2nya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *