Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

UPDATE 1 : Top Commentator Contest

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

UPDATE 1 : Top Commentator Contest

Bismillahirrahmanirrahim .

Maaf ya peserta2 Top Commentator Contest (3 org je..huhu) sebab Hanie lambat sangat bikin ini update .
Kesian korang , dah berhempas pulas mengomen2 hampir setiap entri Hanie since 2 tahun berblog nih , tapi satu hapdet pun Hanie tak buat ekkk . . . Bukan taknak buat , kesihatan agak terganggu sedikit . :(

Welll … nampak gaya hanya ada 3 sahaja peserta yg benar2 serius join contest yg Hanie organizekan ni .
Mereka adalah ; (ikut ranking terkini yekkk)

Hans ,
Penaberkala &
– Sis Ieda the Rainbow Princess …

2 org (Hans & Penaberkala) adalah blogger yg baru Hanie kenali manakala sis Ieda dah agak lama jugakla kami bermesraan (jgn salah tapsir okehhhh) dlm donia blogging nih . Sis Ieda tak pernah kecewakan Hanie dan selalu melawat Hanie bertanya khabar . Bilakah kita boleh berjumpa ye sis Ieda ?? Lokasi kita dah tak jauh sangat dah ni , belah utara . InsyaAllah suatu hari nanti yer …

Opsss.. Melalut plak . Ni dia bukti ranking dalam widget Top Commentator  bagi bulan Disember ni …

Nampak ada 9 orang kan tapi ekceli hanya 3 org sahaja yg bertanding antara satu sama lain ..

Nape ye ? Susah sangat ke contest yg Hanie anjurkan ni eh ?
Atau … hadiah yg Hanie tawarkan tak sebegitu hebat berbanding hadiah2 dlm lain2 contest ??
Ermmm… U all suka hadiah berbentuk barangan yea ? Kalau Hanie , memang tengok2 jugak apa hadiah yg ditawarkan tapi kalau cash tu insyaAllah tak tolaklahh … hehehe…dgn cash,macam2 boleh dibeli ikut kehendak masing2 kan .. bebasss …
Atau … kalian tak ada masa nak datang blog Hanie selalu dan drop2 komen kott …

Walaubagaimanapun , nama2 di ranking ke-4 hingga ke-10 tetap akan Hanie beri hadiah saguhati walaupun nama2 itu tak ade niat pun nak join ini contest , Janji mesti ditunaikan , rite ? Dannn…saguhati itu adalah misteri … (ayat cover tuh sbb belum jumper ape hadiahnye..tihihii..jgn mare..)

Okehh..itu saje utk update kali ni . Maybe ada siri2 seterusnye sebelum menjelang detik2 terakhir penentuan Top Commenter yg paling ngetop . Ahaksss~ …

Last but not least , Hanie begitu berbangga melihat kegigihan ketiga2 peserta ni berebut ranking tertinggi .
Come on everybody out there ! Jgn takut2 , jgn segan2 ! Join  jer… Tak kena bayor sehabuk pun , sebaliknya Hanie yg nak bagi adiah kat kalian okehh . Dannn … Hanie tak makan orang yer , so don’t hesitate to join . Meriahkan lagi kalo sudi . . .

p/s : Opsss… widget Referrer tak letak2 lagi neh ! Janji nak bagi adiah top referrer gaks !! Ini jam jugak saya kasi taruk jugaaa … hahaha

 

82 Responses

  1. Wanita Itu says:

    >owh dah terlambat la nih ehehehehe

  2. hans says:

    >Maybe Sis sebab diorang tgok kitaorang 3 leader kut…entah…xper…maybe next time sis buat contest suruh mengarang essay apa2 kerpasti banyak yg join

  3. Ummi Hanie says:

    >tah le Hansyg sis nmpk..depa ni suke join contest yg tempek2 gambo tuh..mostly mak2 la kann..haharasenye kalo karang esei lagi ramai yg takott

  4. nurul izza says:

    >akak..rsnya iza komen bukan satu.rsnya dh beberapa kali menerjah entry akak ni.xpela..xdpt hadiah pon xpe..dpt kenal pon jdla kan..nnt leh jumpa kt penang.ekeke

  5. nza says:

    >kekdg bknnya xnk komen hanie ttp line tenet yg wat kita skit hati…..

  6. >Salam..Hanie.. :) Apa habaq?Nie duk sakit lg ka?Ada nmpktajuk the latest post tu mcmHanie masih sakit..Btl?Sis x bc lg entry tu..Hanie..MKN UBTX??Hanie,psl contest nie btl la mcmHanie ckp ramai yg lebih gemar contest yg tempek2 gambo tu sbbmudah,kn..Maybe klo nk komen tukena amek masa la sikit kut kn..Tp bg Sis contest tempek ka,komen2 ka,contest perah otak ka Sis x kesah..Mcm kes Akak Nza plk tenet dia slow tu pun mungkin juga salah 1 faktor Akak Nza susah nk mai komen2 blog kwn2..Kdg2 tenet kt tmptSis pun prob Hanie,bila nk blogwalking jdlembab tatau knp..Tu psl rs mcm x adamood nk blogging kdg2 tu..p/s: InsyAllah..taon dpn panjang umomurah rezeki jumpe le kite!

  7. >Hanie..pnjg gilew dh Akak mengarang essay kt tas tu..Sis pun tgh bz ngan keja kt pjbt nie..Nie pun sambil lunchmai komen2 cnie..Nk komen hr2 skrg niex berdaya,Hanie sbb sibuk pas2 join contestFCU Community lg..(MAI LA SOKONG AKAK LG SKALI..HIHI.. :) Tp jgn risau Sis aknmai jgk jenguk Blog Hanie everyweek..Nie ada yg mai komen2 cnie tu yg dh masuk lam senarai top 10 tu yg blm join contest nie Hanie ajak lah deme buat sticky mode kt blog dorang psl contets nie..

  8. hans says:

    >yups….maybe sebab gambar tu ramai yg ada then just tempek kan n tak perlu masuk lagi..pasal essay plak rasa2nya ramai yg masukmacam dkt blog Lumut ada dalam 30 lebih..contest essay hidup berani untuk gagal dkt 100 orang masuk

  9. zai kulim says:

    >zai pun dah join…maybe hadiah tak menarik kot…bagi zai bagi hadiah per pun ok jer cuma kita kat cini nak cari kwn jer..

  10. zai kulim says:

    >emmm kalau kasi hadiah FM atau tudung@shawl ke pasti ramai kot nak join..

  11. zai kulim says:

    >tq buat ieda promote contest nie kat zai…

  12. Ummi Hanie says:

    >izza : yup izza..akk tau,izza ade komen lebih dari sekali tp sistem pada widget top commneter tu lain macam sket..hehe..akk brgantung pd widget tu jer..mane tau name izza still ade dlm top 10 tu sampai ujung bulan ni kan?xkesah brape byk komen pun..hmm..klu xkberatan buat ler sticky mode about this contest ok?yup..dpt kenal izza pun dah sonok..mai penang nnti habaq noo…:)wanita : belum trlambat lg ..still ade time sampai ujung bulan..jom2 join ;)nza : betoi gak tu kak..line tenet ni mmg menduga kesabaran yek..dun worry,akk mmg salah sorang pengomen setia blog ni..Hanie tau..:)ieda:wslm sis..Hanie dah beransur sihat tp still sakit tekak dan batuk2…perit betul..huhuu..mkn ubat ni sis..dah nk abis pown…hmm..sis pun ade problem line tenet ehh..xpe,take ur time ok..tumpukan pd contest FCU tu pun xpe..komen2 cni sng jew..kih2..thanx sis sbb sudi luangkn mase mai komen cni evryweek..yup,nnti Hanie surh depa wat sticky mode,tu pun kalo depa brminat nk join laa..hans:betoi gak tu..ramai gak yg masuk contest hidup berani utk gagal tuh sebab hadiahnye mmg lumayan beb .. ribu riban ngko…hahablog Lumut sis xmasuk lagi,baru td ade bace2 pasal dia di blog org lain…insyaAllah la sis buat contest bentuk esei taon depan

  13. Ummi Hanie says:

    >zaikulim:thanx sudi join !hmm..sis ieda pomot ehh..bagusnye..:)betul tu,sy pun kekadang join contest sana sini nk tmbh kenalan…hadiah yg Hanie tawarkn xmenarik ekk..org pompuan kompem minat tudung2,shawl2 nih..Fm pun best gak buat koleksi

  14. hans says:

    >yeah…ada dah pencabar baru…selamat berjuang zai kulim

  15. GhOsToNe says:

    >Chaiyok2 tok hans!!!

  16. >Hanie..Sis plan nk buat contest dkt2 ujungbulan nie..Ujung tahun le tu..Betul2 hujung..Atau pun awal bulan tp takut nk buat risaux terhandle plk..Ingt nk buat contest tepek2gambo je ler..Pas2 contest akan berjalan hanya dlm masa 1weeks je..Apa pendapat Hanie?Okey x?

  17. Ummi Hanie says:

    >ieda:dipersilakannn sis..insyaAllah Hanie akan join…tambah kalo tempek2 gambo ni..tinggal carik jer dlm lappy ni kot ada..terpulanglah pd sis..sis plan dulu betul2..kalau sis bz sgt,xapelah buat contest utk masa singkat je kan?wish u luck !ghostone:utk hans je ke..awk sndiri tamau join?

  18. hans says:

    >adess….ghostone adik ku…hahahahthanks kasi moral supportku akan berjuang sedaya mungkinsis,top referrer tu apa?sampai skrg xfahamadakah maksud nya kita dapat tahu contest ni dari siapa?

  19. penaberkala says:

    >owh,siap ada penghargaan lagi utk kita bertiga eh? hak3thanx sis..xpe, skang dh muncul rmai muka2 baruslamat berjuang utk smua

  20. hans says:

    >tahu xpertime aku baca tu aku rasa sis sambil menaip sambil menangisserupa orang sedih jer masa buat entry nihnasib sekarang dah ramai jointu tgh senyum melebar la tusilap2 pening pun hilang perhahaha

  21. Ummi Hanie says:

    >hans : top referrer tuh .. akan detect website/blog mane paling banyak linkkan blog ni..yg hans cakap tu ade kaitan gak la ..hahahah?sis tulis sambil nangis2?mandai2 je la ekau nih..mane ade la..ramai ke sikit ke yg join,sis terima dgn redha..tamau join xpa..slmt duit sis kan??hahaha..xpaksa pun…hihihpena : same2..ye la..penat korang mengomen kan..penat jugak sis mereply..kih2..slmt brjuang ye komeade stgh bulan lebih lg nehrilek2 dulu…jgn lupe wat sticky mode ye pena..aritu sis check blom ado lg

  22. penaberkala says:

    >aah,harap2 sis terus senyumtak de pening2 dh lps nihhepy2 baca komen kat sini

  23. penaberkala says:

    >ok sis, in this week akan siapskang tgh sibuk wat proposal sketbz memanjang..ada masa siap la tuhxpe ye lewat? takut disqualified jek,haha

  24. NURUL IZZA says:

    >kak hani…kadang tu kan..nak komen mcm masalah sket kt blog akak.entah kenapa..dkg tu send dh banyak kali..xkeluar2 jugak..ke internet dlm bilik ni mslh xsure..xpela akak.entry iza pon kdg tak terkomen..ekek xkisah..sebabnya fmly kt malaysia masuk opis sarapan dengan blog kami dulu.;)

  25. Ummi Hanie says:

    >pena:slmt menyiapkn proposal dulu ekk..tu lbey pnting..insyaAllah xdisqualified sbb masa masey pnjg..xkan xsempat buat kan entri kacang cam tu..hihiok..sis hepi jer bace komen u all..klo larat sis reply…izza:erm..like that ehh..akk rase sbb internet punye connection ler..xpe,izza dun worry..xkomen pun xpe,later akk psg balik chatbox ok..:)ha?fmly sarapan dgn baca blog iza dulu?dasat tuh..so selalu kena hapdet la yer?keep blogging ok :)

  26. hans says:

    >owh,macam tu….widget tu tahu ker dari mana diorang datang??

  27. hans says:

    >benda apa yg pena berkala ni cakap?proposal?assignment ke?

  28. penaberkala says:

    >haha,bukan esemen pun..ada event sikit nk buat kat kampus

  29. hans says:

    >event apa?ekau ketua ke?organize?

  30. penaberkala says:

    >jom la datang kampus aku bulan feb nnt, bawak gang uitm datangada IRC CARNIVAL – book fair,pc fair,exhibition,etcblh melawat library sini,cantik wo,hak3

  31. hans says:

    >eh,ko study mana?wah,macam best jer….

  32. penaberkala says:

    >yup..ko uitm shah alam kan?

  33. hans says:

    >dlu uitm melakauitm shah alam tu xtahu lagiesok rsult kluarkalau dapat aku gi sana lah

  34. penaberkala says:

    >oic..ak igt ko study kat shah alaminsyaAllah, dapatnyaall the best

  35. hans says:

    >owh,doakan akuhaih…katanya ari ni kuar alih2 kata esoksakit hati tulsabar jer lah skrg nih

  36. penaberkala says:

    >aah,mungkin ada prob kot..sabaw je lah..seksa gak duk main tunggu2 nih

  37. hans says:

    >itula pasalxsuka aku tunggu lama2

  38. Ummi Hanie says:

    >haish korang nisis engatkan dok marah tunggu entri sis..rope2nyer bende len..ahakksss…

  39. NURUL IZZA says:

    >tuhla mcm berchat pulak kt entry akak ni.ahaks..ekeke

  40. penaberkala says:

    >aah,ganti chatbox kotsis, dah buat entri tuhsila cek ye,ape2 syarat yg blum patuh sila bgtautq ya

  41. hans says:

    >sis : hahaha…biasalah..kitaorang meluahkan ketidak puasan pada satu2 perkara..skrg sedang gembira

  42. hans says:

    >pena : akhirnya buat juga ko sticky mode

  43. hans says:

    >skrg dah ramai dah akakjgn risaubiar kitaorang plak yg risau

  44. penaberkala says:

    >hans: yup, baru smp seru nk buat..tu pun kena tegur kat sis hanie dlm entri terbaru dia,hak3..kita plak bimbang kan..tiba2 aku jatuh merudum,huhu

  45. hans says:

    >Penaberkala : hahaha…mau tak tegur..dia nak kasi ko hadiah tiba2 ko tak buat sticky mode..hilanglah kelayakan kan?

  46. hans says:

    >Pena Berkala : ar ar…tadi aku masuk2 tgok2 rank sis ieda nomot 1…gila cepat…..kalau tak dia dkt nomot 5 jer

  47. penaberkala says:

    >psiko kot ranking tuhaku tinggal jap je trus drop ke tanggan 3 atau 4, hak3bahaya2yes,sis hanie dh lawat sticky mode tuhmoga2 smua syarat dh lulus

  48. hans says:

    >pena berkala : itula pasal…ku pun risau dgn ranking tu..hahaha..kejap dkt atas kejap dkt bawah

  49. >Hihi..cpt x cpt jgk la..Smlm x leh tdo tu psl masuk cnie comment2 sambil tgk TV..Tgk2 duk atas skali plk..Besa la ranking tu kita yg mengubahnya tu psl turun naik,turun naik.. :)

  50. penaberkala says:

    >sis ieda:gigih la kak ieda..tengok2 sy dh no 3 kot,hak3..apepun,sakng hans kembali menakluki carta

  51. penaberkala says:

    >hans:sengit kan nk tentukan top 3..turun naik je antara kita..tp ak je tak pernah merasa top 1..

  52. hans says:

    >kak ieda : wah,patutlah ranking nombor 1..dasyat tul

  53. hans says:

    >pena : mana ada…aku dah terkeluar carta kut…

  54. hans says:

    >pena : eh,ko xpernah merasa top 1 ke?biar betul

  55. hans says:

    >tak apa pena..insyaallah mana tahu nanti ko top 1 ke

  56. >'Hansto kak ieda : wah,patutlah ranking nombor 1..dasyat tul'Dasat ke?Hans dgn Pena la lg dasat..

  57. >Pena kena la gigih kumen mcm Hans boleh la duk #1,Pena.. :)

  58. hans says:

    >kak ieda : apa yang dasyatnya kitaorang?

  59. hans says:

    >kak ieda : haha..gigih komen macam kak ieda pun ok…no 1 juga

  60. hans says:

    >kak ieda..mana si pena ekk?

  61. >'Hans to kak ieda : apa yang dasyatnya kitaorang?'Dasat la sbb salu duk ranking atas sekali.. :)

  62. >'Hans to kak ieda : haha..gigih komen macam kak ieda pun ok…no 1 juga'Sekejap je duk nomot 1,Hans..

  63. >'Hans to kak ieda..mana si pena ekk?'Pena kembali!Ada tu je dia kt 'carta panas' tahun ini..Hihi..

  64. hans says:

    >kak ieda : hahah..ini entah la dapat duduk atas lagi ke tak pasnih

  65. hans says:

    >kak ieda : okay la tu..pernah juga…

  66. penaberkala says:

    >hans;amek berat gak eh ko kat aku,haha..ak bz sikit semalam ngan siang hari td..ada byk keje kene setel..sbb tuh lesap jap..kini aku kembali..nk no 3 je..tak kan no 1 nye..

  67. penaberkala says:

    >sis ieda:xde hebatnya sis..td dh terkeluar carta..carta panas eh?haha..agak ar..mmg panas

  68. hans says:

    >kak ieda : ahah..ada dah tu…memang carta panas betul

  69. hans says:

    >pena : hahaha..amik berat juga la…

  70. hans says:

    >pena : haha..carta tu memang panas giler…

  71. hans says:

    >fuh,gila dah letih dah komen nih

  72. >Hans to kak ieda : hahah..ini entah la dapat duduk atas lagi ke tak pasnihAkak lg la x pasti,Hans!

  73. >Hans to kak ieda : okay la tu..pernah juga…Haaa..sempat gak merasa,kn..

  74. >Pena to sis ieda:xde hebatnya sis..td dh terkeluar carta..carta panas eh?haha..agak ar..mmg panasKalah carta hot fm 30!

  75. >Hans to fuh,gila dah letih dah komen nihPun letih..nk collapse dh nie!Cpt la pkl 00:00!

  76. hans says:

    >kak ieda : boleh punya la sis..jgn risau

  77. hans says:

    >kak ieda : haha..bersyukur2

  78. hans says:

    >kak ieda : nih top 3 chart jer nih..haha..memang panas habis

  79. hans says:

    >lagi 45 minit lagi kak ieda…lepas dah kuar result den nak tido…esok pagi2 nak bertolak gi shah alam dah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *