Untitled

 

Salam jumaat yang diberkati .

 

Wah dah masuk bulan julai ye kite . Sekejap betul separuh masa pertama berlalu (setengah tahun) .

 

Lama pulak rasanya tak menaip entri . Since hari Ahad Sabtu  hingga ke hari ini , inilah entri pertama yang saya taip . Sepanjang tempoh tu hanyalah scheduled entry … Terima kasih yg tak terhingga buat kalian semua yg masih setia melawatku di sini , juga rajin meninggalkan komen² yg membuatku tersenyum sendiri …. ^ – ^ Terharu you …

 

Yang peliknya bin ajaib nya , kenapa entah entri² lama zaman dahulukala (2008) publish semula dgn sendirinya . Serius saya tak setting pun macam tu . Saya cuma setting entry² baru dari ladang jer sebagai scheduled entry sepanjang ketiadaan saya di meja komputer ni . Korang ada pernah terjadi mcm ni tak ? Yang bagusnya nampak macam blog saya ni tak henti² keluar entry baru yang tak baru pun sebenarnya … dan saya tak maulah orang beranggapan yg saya ni dah kering idea sangat sampai dok recycle jer entri² lama tu … haih ~

 

Ok izinkan saya meneruskan bebelan untuk entri tidak bertajuk ini . Sebenarnya badan saya masih letih lagi ni baru sampai semalam – perjalanan hampir 400 km tanpa henti maka tu lah sebabnya entri ni tak bertajuk . Tak mau buat entri baru lagi tapi tangan ni gatai juga nak mengetuk² keyboard … hoho . Masa melawat ofis encik hasben di sana , saya sempat cek emel dan cuba buka blog ni tapi tak boleh disebabkan kes bandwidth limit exceeded . Kali kedua terjadi since bulan lepas walopun baru saja top-up bandwidth tambahan . And then saya terus ambil tindakan drastik , hantar tiket ke NetKL dan pohon untuk upgrade ke pakej hosting yg lebih besar drpd yg sebelum ni (maknanya kena tambah duitlah lagi) . Kebetulan pula tarikh renew hosting pun dah sampai , maka molek sangatlah tu . Adakah itu salah satu punca entri² lama saya dipublish semula secara automatik ?

 

Tak apelah … rajin² nanti saya contact lagi pihak NetKL untuk bertanyakan hal ni. Servis NetKL memang tip-top . Tak silap saya , hari itu juga mereka upgrade pakej hosting saya dan blog ini boleh dibuka semula seperti biasa . Saya pun rasa syiok jer tengok CPanel tu ‘berwajah baru’ . Terbaekk ~

 

Ehhh .. ! Lupe nak kabor … ramai yang beranggapan saya dan family pegi coti² Mesia … oh no no no … saya cume mengekor encik hasben gi keroje di area Sri Kembangan sinun saje yer … kebanyakan masa kami stay dalam umah tetamu tu jer … sambil ‘sambung ekor beruang’ ! Hahahha ~ Dan … keroje encik hasben di sana sudah pun selesai … ini kali kedua kami follow dok sana . First time masa cuti sekolah 2 minggu hari tu kan kan …. sorry le takde gambo² nyer … setakat gambor kenangan kami sefamily aje le…takyah le kome nengok yek … tapi nanti nak tunjuk video yg encik hasben ada masa perasmian Taman Botani a.k.a. Taman Tasik Perdana tu sama² PM sume tu … daa ~

 

 

p.s : cadangnya nak gi scan perut petang ni tapi terpaksa tunda ke next week … jeng3x ~

 

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *