Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: travelog

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Akibat bertandang ke ‘Istana Kayangan’

 Jangan tak tau , saya pernah menjejakkan kaki ke ‘Istana Kayangan’ .Memang gah betul ‘istana’ tu , seram pun ade …. -_^Sampaikan saya berulang kali sebut pd suami saya ; ” Abang , ‘istana’ ni kalo buat penggambaran cerite antu pontianak mesti best kan …” Erk ! Cabulnye mulut ni … hihikss … ;pItulah akibat terlalu minat tengok citer2 bergenre seram…
Read more

Libur-libur Medan,Indonesia: PART 2 (Final)

Bismillahirrahmanirrahim… Oh untuk Part 1  saya terlupa ceritakan tentang kenduri akikah kawan encik somi di sana. Dia kirimkan 3 juta Rupiah untuk kos 2 ekor kambing beserta kenduri akikah baby boy barunya. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Pandai tukang masaknya memasak daging kambing. Langsung tak ada bau kambing yang hanyir2 tu. Saya sampai tak perasan yang itu…
Read more

Part 1: Libur2 di Medan, Sumatera, Indonesia.

Bismillahirrahmanirrahim… Mula2 kita tengok peta Pulau Sumatera dulu ye tuan2, puan2 , adik2, kakak2, abang2. see.. Sumatera sebelah Malaysia je… seberang laut sikit that’s MEDAN & Tanjung Morawa … Part 1 : Libur2 di Medan, Sumatera, Indonesia. Entri ini untuk hari pertama dan kedua di sana. Kami bercadang nak menginap di hotel tapi Allah dah…
Read more

Ikut suami menginap di hotel ala-ala honeymoon

Jom share review anda semua tentang hotel2 yg pernah anda menginap di Malaysia. As examples; Hotel Sri Malaysia, NAZA Hotel, Gurney Hotel, Hyatt Regency… and much2 more !! Ok, kali ni saya dan keluarga menginap di NAZA Hotel Penang – No.555, Jalan CM Hashim | Tanjung Tokong, Georgetown, Penang Island, Malaysia.. Ia baru mempunyai 3 cawangan di Malaysia iaitu Penang, Melaka…
Read more