Potong HyppTv, ganti OpenBox

cut cost tips

Ekonomi meleset sekarang ni…. segala-galanya perlu berjimat. Yang mana perlu potong, potong. Bukannya HyppTv tak bagus, cuma nak jimat perbelanjaan keluarga… Dulu internet 4MB, sekarang tinggal 1MB sajork. Kekadang tu slow la juge connection. Takpelah, bersabar sedikit….. Bernasib pakai Openbox dengan save cost ni sebabnya ada piring Ast** peninggalan tuan rumah sebelum ni. Baik hati beliau kan? Tak berkira pun nak […]

» Read more

Tips melajukan Internet di komputer desktop (PC) dan komputer riba (Laptop)

Tips melajukan internet ini sesuai untuk komputer desktop (PC) dan laptop sahaja. Untuk tablet dan sebagainya saya tak pasti. Kredit kepada Majalah Cahaya terbitan JAKIM tulisan Khairul Anuar Abdul Shukor. Menggunakan windows XP @ Vista, ubah setting pada komputer dengan mengikuti langkah-langkah ini; 1. Klik START > RUN. 2. Taip ayat ini: “gpedit.msc”, akan keluar Local Group Policy Editor. 3. Double […]

» Read more

Kenapa awek Korea cun melecun

Ramai yang termimpi-mimpi nak jadi seperti minah K-Pop yang comel² cun² macam ni kan… So… sudah terang lagi jelasss dalam pics ni mengapa awek Korea begitu cun macam doll kan? Janganlah tertipu lagi… hohoho ~ Bukan stetmen berbau jeles tapi ini adalah kenyataan! Cewah ~ Ok jom kita listkan penyebab awek Korea ni jadi cun macam anak patung; Wajah yang […]

» Read more
1 2 3 5