Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: tips kesihatan

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Petua hilangkan batuk dan selsema untuk bayi dan kanak-kanak

Kalau sebelum ni, bila anak² start kena selsema dan berhingus tak henti², sayalah orang yang paling susah hati. Sebabnya, tempoh berhingus tu memakan masa yang panjang. Rimas dan kesian tengok mereka dalam keadaan begitu. Paling kesian pada anak yang masih baby, AmmarFahry (buat masa ini). Bila hidung tersumbat, tidur pun tak berapa lena. Tengah² malam…
Read more

Tips hilangkan kahak bayi

Beberapa hari sudah saya ada mention tentang kondisi baby saya, Huzaifah. Agak susah hati si jantung hati mengalami batuk dan kahak yang agak banyak sampai 6 kali pergi sedut gas nebulizer, pun masih tak pulih² lagi. Alhamdulillah, kondisi terkini sudah semakin elok. Walaupun kahaknya masih belum hilang sepenuhnya, tapi taklah sampai berombak² dadanya bernafas. Kesian…
Read more

Wordless Wednesday #10 – Mari jaga kesihatan cara Rasulullah S.A.W.

  Incoming search terms:muslimah wallpaper (409)kartun islam (304)kartun muslim (238)kartun comel (174)info kesihatan (110)

Victoria Beckham menderita sakit tulang belakang

  Salam bertemu kembali selepas 3 hari tidak ke udara … Alhamdulillah , hajat hati nak balik ke kampung halaman berbuka puasa bersama emak tertunai jua hujung minggu baru² ini … 2 bulan tak balik dah terasa lama bebenor sebab biasanya kami akan balik 2-3 kali sebulan .   Bila baca berita isteri kesayangan David…
Read more

Tips Menghilangkan Batuk Dengan Cepat

Nak cerita tentang tips menghilangkan batuk dengan cepat yer. Ini hasil galian dari dalam inbox jugakla. Emelnya agak panjang tapi saya ringkaskan seringkasnya di sini ok . Untuk menghilangkan batuk dengan cepat ; KETIKA HENDAK TIDUR MALAM , SAPUKAN VICKS VAPORUB DI TELAPAK KAKI & SARUNGKAN DENGAN STOKIN. INSYAALLAH BATUK KITA AKAN CEPAT PULIH. Petua ini sesuai…
Read more