Keputusan Mom Blogger Top Referral Contest

Salam bahagia… Syukur tamat sudah contest pertama 2014 anjuran blog acik comel ni iaitu Mom Blogger Top Referral Contest. Sesungguhnya saya terharu dengan sambutan dari rakan bloggers yang begitu sporting walaupun hadiah kali ini biasa² saja. Tapi sapa mau tolak kalau hadiah cash kan? Lepas juga duit top up henfon yang canggih tu. Tak pun lepas juga nak belanja orang […]

» Read more

Tips membuat pengunjung blog rasa dihargai

Sudah pasti akan terbit sekelumit rasa untuk dihargai selaku pengunjung merangkap pembaca blog walaupun kita tak pernah meminta sebegitu , bukan ? ;) Jangan bohong … Kita manusia punya perasaan.Cewah ! Ok di sini saya nak share sedikit TIPS untuk membuat pembaca/pengunjung blog kita rasa dihargai kehadiran mereka … ala² slogan kosmetik Loreal pula … “Kerana dirimu begitu berharga!”  :) […]

» Read more

[Review] : Blog Gieyana’s Life & Photo

Salam Jumaat yang mulia . Akhirnya datang juga sedikit kekuatan untuk menyambung projek blog review yang sudah berbulan-bulan tertangguh dek kerana kesibukan diri . Maaf yea ~ Lagipun review yang saya buat ni adalah atas request , bukan memandai² suka hati saya je nak buat .. hihi . Blog kak Gieyana @ semua yg dah kenal biasa panggil kak Gie saja ya , […]

» Read more

[dot com] : Setelah hampir 2 bulan berdomain di self-hosted blog

Salam Muhibbah semua … Sekadar merekod sedikit perkembangan blog . Saya tak ada pun apa-apa special tips untuk naikkan ranking ke , trafik ke … sebab benda tu semua mendatangkan tensi saja , betol tak ? So , better we blog for fun , for mind-therapy and …. whatsoever lah ! ;) Dan saya juga bukan seorang yang begitu teliti […]

» Read more