Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: resepi puding

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Puding kastad coklat marble hasil tangan Nisa Surirumah

Salam ceria, Entri makan-makan harus CERIA okeh :) Mood nak bikin puding tiba-tiba menjelma. Asik tau melantak je kan… Sesekala kena jugalah bikin sendiri. Makan pun puas. Sekarang ni bila nak try masak sesuatu, search guna handphone sahaja. Jumpa resepi yang sesuai, terus cuba di dapur. Puding kastad coklat marble ni salah satu contohnya. Hasil…
Read more

Puding Laici & Jeli

  Yumm … yummm … mentang² dah berbuka , perut dah kenyang… :p Buat entri makan² pun taklah terliur sangat ! Yess… Puding Laici & Jeli ni antara puding kegemaran saya dan keluarga juga. Nak buatnya pun teramatlah senang…. kanak² ribena di tadika rakyat pun boleh buat… LOL ~ Bahan² yang diperlukan pun cuma ada…
Read more

Puding Kastad Dengan Pic

Bismillahirrahmanirrahim … Kelmarin terrajin pulak nak buat puding kastad dengan pic ni. Dah lama nak buat tapi tiap2 kali nak buat, ada je bahan yang tak cukup. Tak ada buah pic la, next time tepung kastad nak abis la… Last2 berjaya jugak buat tapi terlembik sikit, maybe terlebih air or terkurang tepung kastad. Walaumacammanapun, tastenya tetappp…
Read more