Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: resepi

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

mini croissant home made

Mini croissant dari roti pratha frozen & inti daging homemade

Lama tak share entri resepi & masak-masak kan uolzz… Last hari tu share entri Mee Rebus Singapore homemade. Assalamualaikum. Teruja betul nak buat mini croissant lepas baca resepi sorang akak di facebook. Saya dah save siap2 post dia, bila2 free baca semula dan cuba memasak. Maka inilah hasilnyer…. Adoidoiii maluuuu sebenonye… comot-comot jer.   Tapi….…
Read more

Live blogging: Talapia Sweet Sour resepi mudah masak di rumah, campak2 saja ;)

Talapia sweet sour! Simple saja tapi yummyyy   – Live blogging via Pressgram

Lagi-lagi Kueytiow Kungfu

Kali pertama mencuba menu Kueytiow Kungfu di sebuah restoran Thai kegemaran kami sekeluarga, dalam 2 tahun sudah jika tak silap perkiraan saya. Walaupun di restoran Thai, tapi ini adalah menu masakan cina. Ok. Kueytiow Kungfu. Cubaan pertama, mula jatuh cinta. Cinta pandang pertama gitu. Mulalah order menu yang sama setiap kali ke restoran tersebut atau…
Read more

Pernah makan PERUT tak ? | Resepi Perut Masak Lemak Cili Api dengan Nanas Chef Hanieliza

Salam semua. Dah makan ?? Wahh… awal2 teruss tanya pasal makan yekk.. Hihihih … ye la, makanan itu penting utk menghasilkan tenaga yg kita gunakan utk buat kerja, beribadat, menuntut ilmu kan kan kannn. Okehh  hari ni saya nak story mory sikit pasal PERUT.   Kome pernah makan PERUT tak ?? Bukan perut kome atau…
Read more