Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: Ramadhan

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Diari Ramadhan 1: Menjelang Ramadhan, Ramadhan hari pertama hingga ketiga

Salam Ramadhan Kareem, Semoga semua sihat sejahtera di bawah limpahan rahmatNya. Tergerak hati saya untuk menaip sedikit Diari Ramadhan diri saya dan anak² sebagai kenang-kenangan… Tahun lepas, dua orang anak sudah berpuasa bersama². Seorang (kakak) puasa penuh dah 3 tahun berturut², seorang lagi (abang, anak ke-2) hampir² berpuasa penuh. Alhamdulillah, nice try. Kita tengok tahun ini…
Read more

Selamat datang Ramadhan

Marhaban Ya Ramadhan…   Esok kita akan mula berpuasa. Hari ini ada beberapa buah negara yang sudah pun mula berpuasa, antaranya negara jiran kita sendiri. Selamat datang Ramadhan, moga membawa 1000 keberkatan dalam kehidupan kita. Inilah masanya untuk kita cas bateri keimanan kita. Sempena Ramadhan yang bakal menjelma beberapa jam saja lagi ini, saya ingin…
Read more

Wordless Wednesday #50: Warming up for Ramadhan

  Incoming search terms:ramadhan (86)ramadhan wallpaper (13)

Cabaran iPad #2 MySuperKids : Duit dan Ramadhan

  Salam Ramadhan ke-7 . Masuk hari ini genap seminggu kita semua menjalani ibadah puasa . Puasa tak semua ? Of coz lah kan … Oklah saya dengan gigihnya mara ke next stage untuk Cabaran kedua iPad MySuperKids  dengan tema Duit & Ramadhan …   Duit ? Ramadhan ? Apa kena mengenanya ya ?  …
Read more