Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: Perkembangan Diri/Keluarga

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

mini kebun herba sayur-sayuran

Cuti tahun baru cina 2015 di rumah baru

Salam…. Hai ! Akhirnya saya dan keluarga sudah selamat berpindah dan menghabiskan cuti tahun baru cina 2015  di rumah baru. Ibarat impian jadi kenyataan. Penatttt amat tapi puas hati. Seronok. Tidur pun tersenyum gitu kaedahnya :D Korang cuti CNY pergi mana? Mesti ramai pegi melancong, paling tidak balik kampung halaman kan? Kami punya kampung halaman…
Read more

Semangat tudung baru ?

  Salam bertemu kembali . Dah 2 hari berturut-turut saya heret anak² bersama-sama untuk  selesaikan beberapa urusan , hari ni rasa nak berehat pula di rumah (mata saat ini boleh tahan layu juge :p) . Sepatutnya ada hal lagi nak diuruskan , mungkin esok² pula kot … insyaAllah . Bila suami tak ada ni ,…
Read more

Untitled

  Salam jumaat yang diberkati .   Wah dah masuk bulan julai ye kite . Sekejap betul separuh masa pertama berlalu (setengah tahun) .   Lama pulak rasanya tak menaip entri . Since hari Ahad Sabtu  hingga ke hari ini , inilah entri pertama yang saya taip . Sepanjang tempoh tu hanyalah scheduled entry ……
Read more

Kitaran Kehidupan

  Salam muhibbah . Kepala dan badan agak kelesuan dek kerana melayan anak yang demam secara tiba-tiba . Baby Zaid dah mula dedor2 (panas2 suam) badannya sejak semalam lagi . Bila nak tido malam , mulalah dia resah gelisah . Itu memang salah satu tanda badannya tidak sedap @ demam . Alhamdulillah masih boleh dikawal…
Read more

Port baru untuk anak-anak berekreasi

Salam bahagia . Diharap semuanya sihat belaka . Dah penat buat entri review , petang-petang ni perut pun dah kenyang , kita buat entri santai-santai jer . Layan pics ye kome . Dah lama nak story-mory pasal anak-anak tapi asik tertangguh aje . Karang sendiri menyesal tak rakamkan perkembangan anak-anak . Sape yang susah ?…
Read more