Si bambam Nawfal

Ya Rabbi kejapnya dah hampir 5 bulan si bambam Nawfal. Dia start menembam ni menjelang umur sebulan. Syukur pulih dari kuning selepas “dirawat” dengan air susu ibu secukupnya. Allah sembuhkan… 4 bulan ni memang normallah baby mula pandai meniarap. Tapi tak boleh lama,  penat. Hihi.. Dan sejak umur 3 bulan lagi Nawfal dah macam mula gatal gusi. Aik takkan cepat benor […]

» Read more

Zaid sudah berjaya toilet training dan selamat hari lahir ke-4 !

Alhamdulillah, sebelum menjangkau usia 4 tahun, Zaid sudah berjaya melepasi peringkat toilet training yang dirasakan agak sukar pada peringkat awalnya. Alhamdulillah, berkat kesabaran, berjaya jua dalam tempoh kurang lebih 2 minggu. Syabas untuk diri sendiri ^-^ Selepas peringkat menyahlampin (toilet training), automatiknya bermaksud dah tak pakai lampin, tapi cuma di siang hari. Well, sejak beberapa tempoh ni (tak ingat pula […]

» Read more

Giginya sudah dua

Giginya sudah dua, bukan giginya tinggal dua… ;) Ingat tak rangkap “giginya tinggal dua” tu datangnya dari mana? Ketuk keyboard kalo tau… haha ;) Buai laju-laju, Sampai cucur atap, Belum tumbuh gigi, Dah pandai baca kitab. ____________________, ____________________, Nenek sudah tua, Giginya tinggal dua… # barisan kosong di atas tu rangkap² yang saya tak ingat… huhuhuhuuuu. Tapi saya bukan nak […]

» Read more

Perkembangan Munirah di TCB sepanjang tempoh 5 bulan

Sabtu minggu pertama cuti sekolah hari tu parents atau waris kepada murid² di Taska/Tadika CB dipanggil untuk memberi laporan perkembangan anak sepanjang 5 bulan tempoh pembelajaran di situ. Biasanya hujung tahun baru buat hari kad laporan kan, tapi taska ni buat 2 kali iaitu pertengahan dan hujung tahun. Alhamdulillah, overall laporannya agak memuaskan dan menggembirakan hati kami. Munirah katanya cepat tangkap […]

» Read more
1 2