11 bulan Muaadz di Tabika Perpaduan

salam wbt., semenjak Muaadz  masuk Tabika Perpaduan berhampiran rumah ni, banyak perkembangan positif dia. asalnya saya kurang setuju encik suami masukkan dia ke Tabika seawal usia 3 tahun lebih (masuk 4 pada Oktober ’17 ni). Rasa macam kecik sangat lagi. daripada duduk di rumah berkelahi dengan adik Nawfal, saya pun rasa lebih baiklah Muaadz teruskan persekolahan. Ternyata tepat keputusan encik […]

» Read more

Si bambam Nawfal

Ya Rabbi kejapnya dah hampir 5 bulan si bambam Nawfal. Dia start menembam ni menjelang umur sebulan. Syukur pulih dari kuning selepas “dirawat” dengan air susu ibu secukupnya. Allah sembuhkan… 4 bulan ni memang normallah baby mula pandai meniarap. Tapi tak boleh lama,  penat. Hihi.. Dan sejak umur 3 bulan lagi Nawfal dah macam mula gatal gusi. Aik takkan cepat benor […]

» Read more

Zaid sudah berjaya toilet training dan selamat hari lahir ke-4 !

Alhamdulillah, sebelum menjangkau usia 4 tahun, Zaid sudah berjaya melepasi peringkat toilet training yang dirasakan agak sukar pada peringkat awalnya. Alhamdulillah, berkat kesabaran, berjaya jua dalam tempoh kurang lebih 2 minggu. Syabas untuk diri sendiri ^-^ Selepas peringkat menyahlampin (toilet training), automatiknya bermaksud dah tak pakai lampin, tapi cuma di siang hari. Well, sejak beberapa tempoh ni (tak ingat pula […]

» Read more

Giginya sudah dua

Giginya sudah dua, bukan giginya tinggal dua… ;) Ingat tak rangkap “giginya tinggal dua” tu datangnya dari mana? Ketuk keyboard kalo tau… haha ;) Buai laju-laju, Sampai cucur atap, Belum tumbuh gigi, Dah pandai baca kitab. ____________________, ____________________, Nenek sudah tua, Giginya tinggal dua… # barisan kosong di atas tu rangkap² yang saya tak ingat… huhuhuhuuuu. Tapi saya bukan nak […]

» Read more
1 2