Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: percutian famili

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

kinabalu pine resort

Jalan-jalan Sabah – Day 2

Aishh tak update lagi diari jalan²ku a.k.a Travelog Ummi Hanie ke Sabah pada penghujung April ’13 yang lalu (nak dekat cuti hari Buruh 1 Mei). Sebelum tu, saya ada terbitkan entri barang yang nak dicari di Sabah sebagai hint kat korang. Sabah tu besar kan.. destinasi kami kali ini adalah Kota Kinabalu. Suami dah siap²…
Read more

Mandi kolam, mandi laut dan berkuda di pantai Batu Ferringhi

Salam bahagia readers. Tak habis-habis lagi bercerita tentang percutian di Batu Ferringhi ni. Harap tak jemulah… Sebab sayang kalau tak diabadikan kenangan indah² bersama suami dan anak². Kali ini tentang apa ya? Apa lagi budak² punya kesukaan kalau bukan bermain air! Mandi kolam tu dah macam acara wajib setiap kali pergi ke hotel² yang menyediakan…
Read more

Percutian ke Kuching 2011 – Day 2

  Salam mesra . Ape cerita hari minggu ni ? Mesti happening kan jalan-jalan ke sana ke mari …   Saya dan anak-anak lepak di rumah saja , encik hasben tiada di rumah . Genap seminggu yang sudah , pada waktu begini kami baru saja mendarat di lapangan terbang Bayan Lepas dari Lapangan Terbang Kuching…
Read more

Percutian ke Kuching 2011 – Day 1

Salam bersua kembali . Terima kasih banyak-banyak kerana masih setia bersama Hanie di sini. Ewahhhh… dah macam DJ radio le pulok … Entry ini menyimpan 1001 jawapan untuk entri sebelumnya . Saspen ? Apa yang saspen sangat tu ? Apa kesudahannya ? Berjaya atau tidak ? Ok jom baca pelan-pelan rentetan kisah percutian family kami…
Read more

Libur-libur Medan,Indonesia: PART 2 (Final)

Bismillahirrahmanirrahim… Oh untuk Part 1  saya terlupa ceritakan tentang kenduri akikah kawan encik somi di sana. Dia kirimkan 3 juta Rupiah untuk kos 2 ekor kambing beserta kenduri akikah baby boy barunya. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Pandai tukang masaknya memasak daging kambing. Langsung tak ada bau kambing yang hanyir2 tu. Saya sampai tak perasan yang itu…
Read more