Jalan-jalan Sabah – Day 2

kinabalu pine resort

Aishh tak update lagi diari jalan²ku a.k.a Travelog Ummi Hanie ke Sabah pada penghujung April ’13 yang lalu (nak dekat cuti hari Buruh 1 Mei). Sebelum tu, saya ada terbitkan entri barang yang nak dicari di Sabah sebagai hint kat korang. Sabah tu besar kan.. destinasi kami kali ini adalah Kota Kinabalu. Suami dah siap² booking homestay di Cyber City. […]

» Read more

Percutian gaya bajet – Langkawi 2013

Salam ceria, Semoga semua sihat selalu. Diri ini masih terkenang²kan percutian indah + percutian bajet di Langkawi. Hari ini sudah genap 9 hari sejak kami pulang. Percutian ini memang sangat² kami nantikan kerana tiket flight sudah ditempah sejak setahun yang lalu. Nama pun nak percutian gaya bajet, kan? Kenalah bersabar sikit menunggu tarikh percutian walaupun agak lambat dek kerana nakkan […]

» Read more

Lelaki kacak nak bawa melancong

Salam Isnin ! Monday blues kah? Jom kita halau ia jauh²… syuhhh… syuhhh ~ Alhamdulillah, saya berjaya menghalau monday blues pada pagi ini dengan memasak lebih awal dari biasa. Macam pelik je bunyinya kot. Hati pun dah aman tenteram, tak perlu fikir² risau² hal makan tengahari lagi. Hopefully cukuplah sampai ke malam, kalau tak kena goreng ikan lagilah. ;) Maklumlah, […]

» Read more

Percutian ke Kuching 2011 – Day 1

Salam bersua kembali . Terima kasih banyak-banyak kerana masih setia bersama Hanie di sini. Ewahhhh… dah macam DJ radio le pulok … Entry ini menyimpan 1001 jawapan untuk entri sebelumnya . Saspen ? Apa yang saspen sangat tu ? Apa kesudahannya ? Berjaya atau tidak ? Ok jom baca pelan-pelan rentetan kisah percutian family kami ke Kuching,Sarawak … Seperti yang […]

» Read more

Libur-libur Medan,Indonesia: PART 2 (Final)

Bismillahirrahmanirrahim… Oh untuk Part 1  saya terlupa ceritakan tentang kenduri akikah kawan encik somi di sana. Dia kirimkan 3 juta Rupiah untuk kos 2 ekor kambing beserta kenduri akikah baby boy barunya. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Pandai tukang masaknya memasak daging kambing. Langsung tak ada bau kambing yang hanyir2 tu. Saya sampai tak perasan yang itu adalah daging kambing. Ingatkan lembu. […]

» Read more
1 2