Kelahiran anak ketujuh. Makin besar family….

Salam wbt, Sejujurnya saya sangat kesuntukan masa untuk blogging saat ini. Selain sibuk menguruskan rumahtangga dan keluarga, saya juga menjalankan bisnes sambilan produk aromaterapi, juga bisnes busana Muslimah secara sambilan. Boleh imagine tak camno? Ehemmm… hal saya mengandung baby ke-7 pun tak diceritakan di sini. Sengaja bikin surprise…. Memang kawan² blogger dan FB terkejut dengar saya dah bersalin. Syukur semuanya […]

» Read more

Anak teruna 2 beradik bersunat di musim cuti sekolah

gambar anak bersunat

Salam wbt., Haih ingatkan cuti sekolah ni sempat update blog lebih kerap, rupanya sebaliknya. Surirumah sepenuh masa di rumah… bila anak-anak bercuti dari persekolahan, semakin sibuklah jadinya. Apa lagi kalau bukan sibuk melayan 6 orang anak sekaligus. Syukurlah 4 orang sudah besar (range 6 – 12tahun), tinggal nombor 5 & 6 yang masih kategori kecil dan banyak perkara perlu diuruskan. […]

» Read more

Bayi beraksi ceria dan selesa dengan Huggies Dry Pants ‘Maximum Comfort, Maximum Movement’

Salam bahagia, Lampin Huggies, siapa tak kenal kan? Boleh dikatakan dalam kelas lampin berjenama dan selesa untuk bayi². Kini Huggies dengan keluaran barunya iaitu Dry Pants (lampin seluar) memudahkan lagi ibubapa dalam menguruskan anak² yang masih berlampin, dan terutamanya yang aktif lagi lincah.       “Tiada siapa yang memahami keselesaan seperti Huggies®, dan kami mengetahui betapa pentingnya memberi si […]

» Read more

Checklist barangan asas yang perlu dibawa untuk travel bersama anak-anak

Salam wbt., Kami sedang melalui fasa anak² kecil, untuk berapa tahun lagi akan datang, tidak tahu. Yang pasti, anak paling kecil baru berusia 2 tahun, dan adiknya juga bakal lahir. Jadi, panduan checklist barangan asas untuk travel bersama anak-anak ini masih WAJIB diambil berat. Kerana kami suka travelling, tak kiralah merentas laut ataupun tidak. Merentas laut pun, setakat ini baru […]

» Read more

Mandi kolam, mandi laut dan berkuda di pantai Batu Ferringhi

Salam bahagia readers. Tak habis-habis lagi bercerita tentang percutian di Batu Ferringhi ni. Harap tak jemulah… Sebab sayang kalau tak diabadikan kenangan indah² bersama suami dan anak². Kali ini tentang apa ya? Apa lagi budak² punya kesukaan kalau bukan bermain air! Mandi kolam tu dah macam acara wajib setiap kali pergi ke hotel² yang menyediakan kolam renang. Betull tak wahai […]

» Read more
1 2