Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: Nurul Hafizah aka Kakak

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Happy birthday my dear princess

  Salam Isnin . Monday blues ? Ha meh layan entri kat sini dulu .   Diringkaskan cerita , hari ini ialah hari lahir puteri sulung kami , Nurul Hafizah @ Kakak yang ke-8 . Sikiit lagi nak hampir sama dengan hari lahir ummi nya tapi dia nak jenguk ke dunia ni lebih awal katanya…
Read more

Wordless Wednesday #01 : Siblings Love ~

  [Akhirnya …. daku join juga segmen WW ni… disebabkan ni INTRO , maka kena ada sedikit WORDS lah yer … :p]

Port baru untuk anak-anak berekreasi

Salam bahagia . Diharap semuanya sihat belaka . Dah penat buat entri review , petang-petang ni perut pun dah kenyang , kita buat entri santai-santai jer . Layan pics ye kome . Dah lama nak story-mory pasal anak-anak tapi asik tertangguh aje . Karang sendiri menyesal tak rakamkan perkembangan anak-anak . Sape yang susah ?…
Read more

Anak daraku dah nak masuk tahun dua

Bismillahirrahmanirrahim . Apa khabar semua kengkawan ? Harapnye sihat sejahtera aman damai lagi bahagia yer … ehhh panjang berjela pule … ;p Alhamdulillah , saya dan keluarga baru balik coti2 Malaysia … coti2 yg sangat bajett okeh bukan coti2 shopping2 taww … Nanti2lah saya story bab itu pule walopun takde bende sebenonye nak story sangat…
Read more

Kakak dah habis IQRA’ … :)

Bismillahirrahmanirrahim . Sebagai seorang ummi , melihat perkembangan yang baik pada diri anak-anak merupakan suatu kebanggaan dan kepuasan yang tidak terkata . Tiada ibubapa yang mahu melihat anak2 mereka terkandas dalam pelajaran . Pun begitu , agama harus , malah WAJIB dititikberatkan sedari kecil lagi . Bak kata pepatah , melentur buluh biarlah dari rebungnya…
Read more