Keputusan UPSR 2015 kakak

Alhamdulillah berakhirlah sudah debaran menanti keputusan UPSR 2015. Anak sulung kami a.k.a. Kakak berjaya memperoleh keputusan 5A. Syukur sangat padaNYA. Juga guru-guru yang bertungkus lumus untuk kejayaan anak-anak murid. Antaranya guru sains yang gigih membuat kelas awal pagi untuk students UPSR. Salute ~ Kami ibubapa ni memang tak letak harapan tinggi menggunung pada Kakak, rezeki dia mungkin… Termasuk Kakak, semua […]

» Read more

Selamat menjalani UPSR 2015

Salam wbt., Dedikasi khas buat anak sulungku, Nurul Hafizah a.k.a. Kakak dan rakan-rakan seperjuangan semuanya. Selamat menjalani UPSR 2015 pada hari ini, Selasa 8 September 2015. Hadapilah peperiksaan ini dengan penuh ketenangan dan keyakinan tinggi. Sudah berusaha, berdoa, kini bertawakkal. Cuba yang terbaik. Percubaan UPSR yang lalu Kakak agak terkejut dapat keputusan 3A 2B. Jangkaannya keputusan tidak sebaik itu untuk […]

» Read more

Anak-anak berkaca mata

Salam wbt., Tak kusangka anak² akan mengikut jejakku memakai kaca mata di usia muda. Dua-dua anak perempuan pulak tu. Yang ironinya, ‘power’ kerabunan mata si adik lebih tinggi dari si kakak. ‘Power’ jenis positif pulak tu. Orang kedai cermin mata pun kata kantanya berlainan sedikit sebab jenis power positif tu. Saya dan Kakak jenis power negatif. Makanya kami pakai kanta […]

» Read more

Hidung berdarah – Punca & cara menghentikannya

Salam wbt., Hidung berdarah lagi Kakak pagi ini. Semalam pun begitu. Sampai basah² baju Pendidikan Jasmaninya. Mujurlah pakai tudung hitam, tak nampak kesan darah. Kalau pakai tudung putih, baju putih, dah macam zombie gamaknya… huhuu… *tak baik ummi cakap gini* :p kredit gambar: Google Images Makanya ummi bawa Kakak ke klinik pagi ini memandangkan Kakak tak ke sekolah kebangsaan. Periksa […]

» Read more
1 2 3 4