Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: Muhammad Zaid

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

gambar anak bersunat

Anak teruna 2 beradik bersunat di musim cuti sekolah

Salam wbt., Haih ingatkan cuti sekolah ni sempat update blog lebih kerap, rupanya sebaliknya. Surirumah sepenuh masa di rumah… bila anak-anak bercuti dari persekolahan, semakin sibuklah jadinya. Apa lagi kalau bukan sibuk melayan 6 orang anak sekaligus. Syukurlah 4 orang sudah besar (range 6 – 12tahun), tinggal nombor 5 & 6 yang masih kategori kecil…
Read more

Reaksi abang kakak dapat adik baru

Salam & Hi semua, Semoga semua dikurniakan kesihatan yang baik. Amin… *Nota peribadi: sudah masuk hari ke-20 berpantang alhamdulillah. Kali ni tak terasa stress sangat berpantang, kenapa ya? Bukanlah nak minta stress tu datang, tapi pengalaman berpantang yang sebelum² ni rasa macam lebih sikit stressnya… biasalah, post-natal blues kata omputeh… Minda kita kena pandai mengawal…
Read more

Zaid sudah berjaya toilet training dan selamat hari lahir ke-4 !

Alhamdulillah, sebelum menjangkau usia 4 tahun, Zaid sudah berjaya melepasi peringkat toilet training yang dirasakan agak sukar pada peringkat awalnya. Alhamdulillah, berkat kesabaran, berjaya jua dalam tempoh kurang lebih 2 minggu. Syabas untuk diri sendiri ^-^ Selepas peringkat menyahlampin (toilet training), automatiknya bermaksud dah tak pakai lampin, tapi cuma di siang hari. Well, sejak beberapa…
Read more

Cabaran menyahlampinkan anak

Assalamualaikum/Salam sejahtera ! Urusan rumahtangga, anak-anak memang tak pernah habis, ditambah tokok lagi dengan bisnes online dari rumah. Alhamdulillah, masih boleh bertahan. Suami ada hint² suruh berehat dari buat biz kejap sebab saya dok mengeluh sakit belakang aje. Tapi, kalau dah jatuh cinta tu, memang susahlah nak stop melainkan saya benar² jatuh sakit (nauzubillah!) ataupun…
Read more