Cukur kepala genap seminggu lahir ke dunia

Salam wbt., Umum sudah sedia maklum amalan mencukur kepala bayi atau dalam perkataan lain, mencukur rambut bayi adalah salah satu amalan sunnah Nabi kita junjungan mulia Muhammad S.A.W. Jangan keliru antara sunnah dan sunat ya. SUNNAH ialah amalan nabi yang jika kita contohi, akan dapat pahala. Sunat pula amalan yang diharuskan dalam Islam, jika kita buat dapat pahala, tak buat tak […]

» Read more

Reaksi abang kakak dapat adik baru

Salam & Hi semua, Semoga semua dikurniakan kesihatan yang baik. Amin… *Nota peribadi: sudah masuk hari ke-20 berpantang alhamdulillah. Kali ni tak terasa stress sangat berpantang, kenapa ya? Bukanlah nak minta stress tu datang, tapi pengalaman berpantang yang sebelum² ni rasa macam lebih sikit stressnya… biasalah, post-natal blues kata omputeh… Minda kita kena pandai mengawal serba sedikit yer ;) dan […]

» Read more

Lahir sudah anakanda ke – 6

Salam dan Hi, Macam percaya tak percaya je angka bilangan anak sudah 6. Sempat juga tu di umur hujung 2-series ni. Syukur ke hadrat Ilahi atas limpahan rahmatNya. Alhamdulillah. Lebih 2 minggu saya ‘berhibernasi’ dari dunia blog, tapi bukan bermakna saya lenyap terus. Saya dah baca komen² kalian di entri² sebelum ini, cuma belum sempat memberi jawapan balas serta berkunjung […]

» Read more
1 2