Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: muhammad muaadz

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

11 bulan Muaadz di Tabika Perpaduan

salam wbt., semenjak Muaadz  masuk Tabika Perpaduan berhampiran rumah ni, banyak perkembangan positif dia. asalnya saya kurang setuju encik suami masukkan dia ke Tabika seawal usia 3 tahun lebih (masuk 4 pada Oktober ’17 ni). Rasa macam kecik sangat lagi. daripada duduk di rumah berkelahi dengan adik Nawfal, saya pun rasa lebih baiklah Muaadz teruskan…
Read more

Si dia tidak mahu lepaskanku lagi

Salam wbt., Siapakah si dia? Jejaka tampan berkaca mata rayban? Atau jejaka berkopiah dan berjanggut keperang-perangan? ehem… itu sudah pasti :) Akan tetapi si dia dalam ‘drama bersiri’ ini ialah si bayi lelaki comel yang sudah pun genap berumur setahun tanggal Oktober ’14 yang lalu… Kesian anak kecil ni kena tinggal hampir 50 hari. Moga-moga…
Read more

Bila Muaadz menggayakan Huggies Dry Pants Comfort

Salam bahagia, Teruja sekali apabila hendak membuka bungkusan lampin Huggies Dry Pants untuk dikenakan pada anak tersayang, Muaadz. Tekstur lampinnya begitu lembut sekali. Tentu Muaadz akan selesa memakainya. Lampin seluar Huggies  ini memudahkan pemakaian memandangkan gerak geri Muaadz yang semakin aktif. Hanya sarungkan saja, kemaskan sedikit, siap! Muaadz selepas mandi dan selesai disarungkan Huggies Dry…
Read more

Si kecil 7 minggu

Salam bahagia buat semua…. Nak update perkembangan anak seorang demi seorang ni macam tak tersempat kaedahnya. Walaubagaimanapun, saya mencuba sebaik mungkin. Update tentang anak ni bukan nak menunjuk-nunjuk atau nak heboh-heboh pada orang lain, but more to self-therapy & meninggalkan coretan kenangan di alam maya. Blog ni wujud sampai bila saya pun tak tahulah kan……
Read more

Cukur kepala genap seminggu lahir ke dunia

Salam wbt., Umum sudah sedia maklum amalan mencukur kepala bayi atau dalam perkataan lain, mencukur rambut bayi adalah salah satu amalan sunnah Nabi kita junjungan mulia Muhammad S.A.W. Jangan keliru antara sunnah dan sunat ya. SUNNAH ialah amalan nabi yang jika kita contohi, akan dapat pahala. Sunat pula amalan yang diharuskan dalam Islam, jika kita buat…
Read more