Anak teruna 2 beradik bersunat di musim cuti sekolah

gambar anak bersunat

Salam wbt., Haih ingatkan cuti sekolah ni sempat update blog lebih kerap, rupanya sebaliknya. Surirumah sepenuh masa di rumah… bila anak-anak bercuti dari persekolahan, semakin sibuklah jadinya. Apa lagi kalau bukan sibuk melayan 6 orang anak sekaligus. Syukurlah 4 orang sudah besar (range 6 – 12tahun), tinggal nombor 5 & 6 yang masih kategori kecil dan banyak perkara perlu diuruskan. […]

» Read more

Reaksi abang kakak dapat adik baru

Salam & Hi semua, Semoga semua dikurniakan kesihatan yang baik. Amin… *Nota peribadi: sudah masuk hari ke-20 berpantang alhamdulillah. Kali ni tak terasa stress sangat berpantang, kenapa ya? Bukanlah nak minta stress tu datang, tapi pengalaman berpantang yang sebelum² ni rasa macam lebih sikit stressnya… biasalah, post-natal blues kata omputeh… Minda kita kena pandai mengawal serba sedikit yer ;) dan […]

» Read more

Birthday 3 budak

Ucapan selamat hari lahir Tak terkejar masa untuk blogging sungguh saya sekarang ni. Begitu banyak cerita yang tidak tercatat di sini. Saya cuba sedaya upaya untuk cover mana yang boleh. Liputan cerita harijadi 3 orang anak sengaja dirangkumkan sekaligus. Lagipun jarak antara tarikh lahir mereka tidak begitu jauh. Hujung bulan Oktober, awal bulan November dan hujung bulan November. Kepada Muhammad […]

» Read more

Jalan jatuh

Salam Khamis. Selamat menjawab peperiksaan UPSR hari terakhir bagi semua calon yang terlibat. Ibu² bapa² tentu turut sama resah gelisah kan? Kami pun akan merasa pengalaman yang sama dalam 3 tahun lagi jika diizinkan Allah… :) Update lagi tentang si kecik Huzaifah. Banyak sungguh perkembangannya sekarang ini. Rasanya baru saja 2 – 3 bulan pandai merangkak, sekarang ni dah jalan-jalan jatuh. […]

» Read more

Baby demam, Ummi sedih

Bila anak demam, si ibu yang sedih dan susah hati…     Untung saya ada si Kakak yang rajin menjaga adiknya… Huzaifah pun sangat manja dan serasi dengan kakak sulungnya ni. Lega sikit saya ada assistant ^-^’ . Terperasan baby Huzaifah demam pada petang semalam. Angkat dia bangun dari buaian, terasa badannya panas² sikit, atau dalam loghat Perak, dedor. Teruslah […]

» Read more
1 2 3