Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: motherhood

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

gambar anak bersunat

Anak teruna 2 beradik bersunat di musim cuti sekolah

Salam wbt., Haih ingatkan cuti sekolah ni sempat update blog lebih kerap, rupanya sebaliknya. Surirumah sepenuh masa di rumah… bila anak-anak bercuti dari persekolahan, semakin sibuklah jadinya. Apa lagi kalau bukan sibuk melayan 6 orang anak sekaligus. Syukurlah 4 orang sudah besar (range 6 – 12tahun), tinggal nombor 5 & 6 yang masih kategori kecil…
Read more

Mandi kolam, mandi laut dan berkuda di pantai Batu Ferringhi

Salam bahagia readers. Tak habis-habis lagi bercerita tentang percutian di Batu Ferringhi ni. Harap tak jemulah… Sebab sayang kalau tak diabadikan kenangan indah² bersama suami dan anak². Kali ini tentang apa ya? Apa lagi budak² punya kesukaan kalau bukan bermain air! Mandi kolam tu dah macam acara wajib setiap kali pergi ke hotel² yang menyediakan…
Read more

Abang dah berkhatan jadi anak bujang

Abang dah berkhatan, dah jadi anak bujang Genap dah umur Abang 7 tahun, akhirnya planning abah dan ummi menjadi… Abang berjaya dikhatankan pada hari ini, 24 Nov. ’12. Syukur segalanya dipermudahkan lebih² lagi si tuan empunya badan memang dah bersedia. Kelas mengaji untuk cuti sekolah selama 2 minggu pun dah tamat semalam (Jumaat 23 Nov.12)…
Read more

Seni tampal-menampal bersama anak-anak

Dah lama sebenarnya tak berseni-senian dengan anak-anak ni.Selalu saya biarkan saja mereka dengan aktiviti sendiri – bermain sesama mereka , membaca buku , mewarna , melukis … Tambah pula saya sibuk berpantang (pantanglah sangat .. :p) dan baru dapat baby baru ni , so nak kena sesuaikan diri dengan “situasi baru” yang agak mengambil masa…
Read more

TAG tentang ANAK

Lama tak main TAG² kan . Kali ni saya dapat dari Murni a.k.a. Puan Kutu yang sebaya dengan saya . TAG kali ni berkisar tentang ANAK sahaja.Jom layannn~   1. How old were you when your first child was born? Pembaca setia blog ni mesti dah tau punye kan . So , biarlah rahsia ?…
Read more