Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: menu masakan

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Lagi-lagi Kueytiow Kungfu

Kali pertama mencuba menu Kueytiow Kungfu di sebuah restoran Thai kegemaran kami sekeluarga, dalam 2 tahun sudah jika tak silap perkiraan saya. Walaupun di restoran Thai, tapi ini adalah menu masakan cina. Ok. Kueytiow Kungfu. Cubaan pertama, mula jatuh cinta. Cinta pandang pertama gitu. Mulalah order menu yang sama setiap kali ke restoran tersebut atau…
Read more

nasi goreng ummi

Nasi goreng ummi – lanjutan

  Burp… alhamdulillah kenyang makan nasi goreng ummi. Simple saja nasi gorengnya. Sekadar ada ikan bilis, telur dan cubitan garam saja. Kelmarin masak cucur ummi. Sold out jugak. Puaslah bagi family makan apa yang mereka suka kan… ;) Nasi goreng ummi… saja suka-suki bagi nama je kan :p   Lepas makan, bakar kalori sikit dengan…
Read more

Pernah makan PERUT tak ? | Resepi Perut Masak Lemak Cili Api dengan Nanas Chef Hanieliza

Salam semua. Dah makan ?? Wahh… awal2 teruss tanya pasal makan yekk.. Hihihih … ye la, makanan itu penting utk menghasilkan tenaga yg kita gunakan utk buat kerja, beribadat, menuntut ilmu kan kan kannn. Okehh  hari ni saya nak story mory sikit pasal PERUT.   Kome pernah makan PERUT tak ?? Bukan perut kome atau…
Read more