Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: masak-masak

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Stok Cheezy Sauce i-Mukmin in da house!

Salam all. sedar tak sedar dah hampir 3 tahun UH berniaga serbuk cheese i-mukmin ni. sambilan je pon. takle borong berkarton-karton kan. adakalanya borong sekarton, adakalanya beberapa paket jer, bergantung pada modal bisnes… hihi. tapi kaedahnya, dah ada pelanggan setia. alhamdulillah. Ramai yang dah pernah merasa kelazatan Cheezy Sauce i-Mukmin ni pada firasat saya. Penggemar²…
Read more

mini croissant home made

Mini croissant dari roti pratha frozen & inti daging homemade

Lama tak share entri resepi & masak-masak kan uolzz… Last hari tu share entri Mee Rebus Singapore homemade. Assalamualaikum. Teruja betul nak buat mini croissant lepas baca resepi sorang akak di facebook. Saya dah save siap2 post dia, bila2 free baca semula dan cuba memasak. Maka inilah hasilnyer…. Adoidoiii maluuuu sebenonye… comot-comot jer.   Tapi….…
Read more

Resepi mudah Talapia Sweet Sour

Resepi mudah Talapia Sweet Sour | Itu hari saya live blogging saja untuk entri menu tengahari yang sangat ringkas lagi mudah tapi SEDAP. Tak sangka pula ada yang minta resepi… haha… Talapia Sweet Sour…. Bahan-bahannya hanyalah; bawang besar, bawang putih, halia, cili kering (direbus & dikisar utk dibuat cili boh), serai, daun limau purut sedikit air…
Read more

Kroket Mee Maggi

Salam ceria, Lama tak post entri masak-memasak. Adakah saya sudah berhenti dari aktiviti memasak? Oh tidak sama sekali! Ya, tempoh berpantang sudah lama tamat, bahkan sebelum tamat pun saya sudah masuk dapur demi mengisi perut ahli keluarga dan perut sendiri. Resepi² ringkas, mudah, cepat memang selalu jadi pilihan saya. Maklumlah, tak menang tangan uruskan keluarga,…
Read more

Wordless Wednesday #72: Sotong periuk ajaib

    Incoming search terms:gambar emma maembong dan cha cha maembong (68)gadis bertudung seksi (52)lukisan gadis bertudung (45)wednesday quotes (42)baju nikah lelaki 2013 (42)