Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: makan luar

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Makan-makan di Kenny Roger’s Roasters

Ini bukan blog bertemakan makan-makan, akan tetapi nak selit jugak kategori makan-makan tu. HARUSSSlah kann… ;) Kali ini bertempat di Kenny Roger’s Roasters. Seumur hidup kami, kali pertama makan KRR ni. Sambil celebrate birthday Ayid yang ke-3 pun iyer. Jalan-jalan di AEON, terkesima juga tengok lambakan restoran makanan segera. Sebut saja apa, semua ada. KFC,…
Read more

Semangkuk mee kari dan 2 pinggan roti canai

semangkuk mee kari yang sedap Sedap betul mee kari ni. Berbaloi kot tunggu lama sikit. Lama pun tak makan mee kari, syukurlah dapat yang sedap macam ni. Mangkuknya besar pulak tu ;) . Udang ada 3 ketul (besor), fishcake dan fishball pun banyak. Tak pedas sangat, taste karinya pun saya suke suke suke…. :) Lain…
Read more

Makan-makan @ Pizza Hut

Pada hari yang sama encik hasben dijamu dgn pizza selepas meeting di ofis beliau , maka dipelawanya saya makan pizza di restoran Pizza Hut di pekan Parit Buntar pada sebelah petangnya … yelah , takut lak mak buyung ni termengidam pulak kan …. Tapi mak buyung ni ala² jual mahal lak … katanya tak teringin…
Read more

Mengapa suami suka makan luar ??

(Sekadar perkongsian , kesemua fakta ini tidak dialami oleh saya , Alhamdulillah) Seringkali berlaku perselisihan rumahtangga disebabkan oleh sikap suami yang suka makan luar. Tabiat ini kadangkala boleh meruntuhkan rumahtangga yang telah sekian lama dibina. Kes makan luar ini boleh melibatkan orang ketiga termasuklah mamak, makcik mee rebus ataupun peniaga tomyam.   Kadangkala isteri telah…
Read more