Nasyid RAMADAN oleh Maher Zain versi Bahasa Melayu

Salam Ramadhan ke-6… Sedang melayari internet ke sana ke mari, terjumpa pula klip video Maher Zain menyanyikan lagu/nasyid bertajuk “Ramadan” dalam versi Bahasa Melayu. So nak share di sini… mendayu² tau.   Klip video asal Awakening Records diambil dari Youtube. Sebelum ni dah biasa dengar Maher Zain nyanyi lagu “InsyaAllah” versi Malay kan… Dan nasyid Ramadan ni juga terdapat dalam versi […]

» Read more

Sedetik Lebih calon AJL 26

  Masuk final AJL 26 weih lagu Sedetik Lebih brader Anuar Zain ni akhirnya . Tahun ni menang besar juga ya ;) Baru² ni memenangi anugerah Lagu Terbaik AIM 18  Layanlah video kejap … Mendayu-dayu seperti biasa lagu tema filem Merong Mahawangsa ni … ;) Tapi tak habis tengok lagi filem Merong tu … encik hasben dah 2-3 kali khatam […]

» Read more

14 lagu yang berjaya masuk AJL 25

  Erm sebenaunye saya bukanlah amik port sangat pun bab sape nak masuk AJL ke , masuk ABP ke , masuk bertanding kerusi parlimen ke … takde takde saya tak berapa kisah pun . Cuma ini sekadar suka-suki sajer … tengok Muzik-muzik pun idak … Saya jarang menonton TV , kecuali rancangan2 yg memang saya gemari . Perkembangan muzik tanahair maupun […]

» Read more

Biodata Sami Yusuf & Lirik Asma Allah

Tengah hujan2 ni tetiba datang plak idea nak abadikan lirik Asma Allah oleh penyanyi nasyid berbangsa Arab , SAMI YUSUFF di sini . Nasyid ini ada dalam playlist saya di bawah sana (yg pink2 tuh…) . Itu hari dah tayang video klipnya di sini kan ? Kalau u all termiss , just KLIK sini ok . :)   Lirik ASMA […]

» Read more
1 2