Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: jalan-jalan famili

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Sudah cukup cukup sudah…. naik Super Sonic ROLLER COASTER itu!

Sudah cukup cukup sudah…. naik ROLLER COASTER super sonic itu! Salam bahagia semua. Wah sedar tak sedar sudah hampir sebulan cuti sekolah akhir tahun bermula, tapi masih banyak kisah yang tak dapat saya update. Sedih ~ :( Nak update yang sensasi dulu. Sensasilah sangattt.. Minggu pertama cuti sekolah tu kami travelling/jalan-jalan famili yg jauh sikit, dari…
Read more

Percutian ke Kuching 2011 – Day 1

Salam bersua kembali . Terima kasih banyak-banyak kerana masih setia bersama Hanie di sini. Ewahhhh… dah macam DJ radio le pulok … Entry ini menyimpan 1001 jawapan untuk entri sebelumnya . Saspen ? Apa yang saspen sangat tu ? Apa kesudahannya ? Berjaya atau tidak ? Ok jom baca pelan-pelan rentetan kisah percutian family kami…
Read more

MPV , kami dan Kota Singa (Singapore)

Salam penuh keceriaan semua ! Idup mesti ceria selalu ok …. :) Ouh , letih ‘berjalan’ tak hilang lagi . Belum sampai 24 jam kami pulang dari Kota Singa a.k.a. Singapore . Cik abang lagi kesian , kena pergi kerja juga walaupun letih selepas lebih kurang  10 jam memandu . Anak (si Kakak) nampak steady…
Read more

Libur-libur Medan,Indonesia: PART 2 (Final)

Bismillahirrahmanirrahim… Oh untuk Part 1  saya terlupa ceritakan tentang kenduri akikah kawan encik somi di sana. Dia kirimkan 3 juta Rupiah untuk kos 2 ekor kambing beserta kenduri akikah baby boy barunya. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Pandai tukang masaknya memasak daging kambing. Langsung tak ada bau kambing yang hanyir2 tu. Saya sampai tak perasan yang itu…
Read more

Part 1: Libur2 di Medan, Sumatera, Indonesia.

Bismillahirrahmanirrahim… Mula2 kita tengok peta Pulau Sumatera dulu ye tuan2, puan2 , adik2, kakak2, abang2. see.. Sumatera sebelah Malaysia je… seberang laut sikit that’s MEDAN & Tanjung Morawa … Part 1 : Libur2 di Medan, Sumatera, Indonesia. Entri ini untuk hari pertama dan kedua di sana. Kami bercadang nak menginap di hotel tapi Allah dah…
Read more