Pizza Hut Big New Year Box

pizza hut big new year box

Salam & Hi, Pizza Hut Big New Year Box memang best pada tekak dan lidah saya. Family pun. Seriously dah lama tak menerjah Pizza Hut. So ini entry #throwback ;) Pizza Hut ni memang jarang-jarang nak pekena almaklum sajalah harganya mahai sikit. Kalau K** tu ekonomi sikit, boleh juga kerap sikit nak merasa. Baru-baru ni kami menginap di sebuah hotel […]

» Read more

Awan cantik sekitar pergunungan Kinabalu, sabah

Macam tak percaya dah menjejak daerah pergunungan Kinabalu di Sabah. Antara pemandangan terindah yang terpahat dalam memori ialah pemandangan awan cantik di situ.       Subhanallah…. memang terpegun, terpana, terpaku seketika melihat keindahan ciptaan Allah SWT dan bersyukur kerana diberi peluang untuk menikmatinya.     Kami berjalan awal pagi, jadi tak panas sangatlah duduk dalam kereta. Lagipun, suhu rendah […]

» Read more

Jalan-jalan Sabah – Day 2

kinabalu pine resort

Aishh tak update lagi diari jalan²ku a.k.a Travelog Ummi Hanie ke Sabah pada penghujung April ’13 yang lalu (nak dekat cuti hari Buruh 1 Mei). Sebelum tu, saya ada terbitkan entri barang yang nak dicari di Sabah sebagai hint kat korang. Sabah tu besar kan.. destinasi kami kali ini adalah Kota Kinabalu. Suami dah siap² booking homestay di Cyber City. […]

» Read more

Petik strawberi segar di kebun Cameron Highlands

Pengalaman baru lagi untuk anak², juga ummi mereka sendiri. Pertama kali ni memetik buah strawberi segar dari ladang di Cameron Highlands ! Sangat teruja… Beli buah strawberi siap dipetik dengan memetik sendiri, sama saja harganya. RM25 untuk setengah kilogram. Bezanya cuma kalau terpetik lebih dari setengah kilo tu, lu bayarla berapa yg patut… haha ~ Peristiwa ini berlaku seminggu selepas […]

» Read more

Sejenak di Pullman Putrajaya Lakeside

Kenangan dan lokasi indah memang rugi jika tak diabadikan. Walaupun sekadar bercuti² dalam Malaysia, saya tetap bersyukur dan gembira atas peluang ini. Bila suami ada kerja di mana², memang selalu beliau akan bawa family bersama. :) Awal bulan April ’13 yang lalu, kami berkesempatan menjejak Pullman Putrajaya Lakeside. Pertama kali ke situ, dan memang terpukau dengan keindahannya. Alamat: Jalan P5, 62200 […]

» Read more
1 2 3 4