Anak-anak berkaca mata

Salam wbt., Tak kusangka anak² akan mengikut jejakku memakai kaca mata di usia muda. Dua-dua anak perempuan pulak tu. Yang ironinya, ‘power’ kerabunan mata si adik lebih tinggi dari si kakak. ‘Power’ jenis positif pulak tu. Orang kedai cermin mata pun kata kantanya berlainan sedikit sebab jenis power positif tu. Saya dan Kakak jenis power negatif. Makanya kami pakai kanta […]

» Read more

Hari terakhir persekolahan sesi 2013

Salam wbt., Sesi persekolahan 2013 sudah tiba ke penghujungnya? Terasa macam baru semalam anak-anak start sekolah… Pantas sungguh masa berlalu.   Keputusan UPSR 2013 pun sudah diumumkan. Tahniah buat yang berjaya dapat straight A’s. Yang kurang berjaya, usahlah terlalu bersedih hati. Panjang lagi perjalanan ilmu kalian. Azam untuk buat yang lebih baik. Parents juga usah terlalu memberi tekanan kepada anak-anak […]

» Read more

Birthday 3 budak

Ucapan selamat hari lahir Tak terkejar masa untuk blogging sungguh saya sekarang ni. Begitu banyak cerita yang tidak tercatat di sini. Saya cuba sedaya upaya untuk cover mana yang boleh. Liputan cerita harijadi 3 orang anak sengaja dirangkumkan sekaligus. Lagipun jarak antara tarikh lahir mereka tidak begitu jauh. Hujung bulan Oktober, awal bulan November dan hujung bulan November. Kepada Muhammad […]

» Read more

Perkembangan Munirah di TCB sepanjang tempoh 5 bulan

Sabtu minggu pertama cuti sekolah hari tu parents atau waris kepada murid² di Taska/Tadika CB dipanggil untuk memberi laporan perkembangan anak sepanjang 5 bulan tempoh pembelajaran di situ. Biasanya hujung tahun baru buat hari kad laporan kan, tapi taska ni buat 2 kali iaitu pertengahan dan hujung tahun. Alhamdulillah, overall laporannya agak memuaskan dan menggembirakan hati kami. Munirah katanya cepat tangkap […]

» Read more

Ciri-ciri sebuah TaDiKa dan Taska

Salam bertemu kembali. Woh, mood blogging ke laut sudah… bukan takde idea, terlebih idea dah tapi kesuntukan masa. Ada yang merindu ke? Hikss… :p Hari ni tergerak hati pula nak share tentang ciri-ciri yang wajib ada pada setiap TaDiKa (Taman Didikan Kanak-kanak). Hampir setiap hari saya dan Zaid akan menjemput Munirah balik dari Tadika yang jaraknya sepelaung saja dari rumah. […]

» Read more
1 2 3 4