Cara paling mudah redakan hidung tersumbat untuk bayi, kanak-kanak dan orang dewasa

Kalau sebelum ni, bila anak² start kena selsema dan berhingus tak henti², sayalah orang yang paling susah hati. Sebabnya, tempoh berhingus tu memakan masa yang panjang. Rimas dan kesian tengok mereka dalam keadaan begitu. Paling kesian pada anak yang masih baby, Huzaifah (buat masa ini). Bila hidung tersumbat, tidur pun tak berapa lena. Tengah² malam mesti akan terjaga dan menangis. […]

» Read more

Meninggal dunia kerana ketumbuhan di kepala

Salam Jumaat yang mulia. Sengaja saya pilih tajuk ini untuk sama² kita menginsafkan diri di hari yang mulia ini. 3 hari sudah, anak sahabat saya telah meninggal dunia akibat ketumbuhan di kepala. Sebelum tu saya ada buat status kat Facebook berbunyi begini;   Incoming search terms:ketumbuhan di kepala (77)ketumbuhan dalam kepala (59)mak kawan meninggal (36)tanda ketumbuhan di kepala (36)selalu buang air […]

» Read more

10 makanan barat terbaik untuk melawan flu

Salam Isnin. Sibuk sekali cuti hujung minggu baru² ini sehingga tidak berupdate blog, ditambah lagi dengan kes Bandwidth Limit pada minggu lepas dan selsema + sakit kepala pula minggu ini. Ohh ~ Oleh kerana sekarang ni musim ramai orang kena flu @ selsema termasuklah family dan diri sendiri, sekali dengan batuk, demam… Maka eloklah saya karang sedikit entri 10 makanan barat terbaik […]

» Read more

Kuruskan badan dengan produk homeopati

Dewasa ini,kemunculan produk² menguruskan badan tumbuh bak cendawan selepas hujan, akan tetapi kebanyakannya menggunakan bahan kimia. Akan tetapi, tahukah anda produk menguruskan badan dari homeopati ? Sebelum itu kita rungkai bersama pengertian HOMEOPATI ; ‘Homeo’ bermaksud persamaan manakala ‘Pati’ rawatan. Homeopati bererti rawatan yang berasaskan persamaan atau ringkasnya ‘keserasian’. Ianya satu sistem perubatan yang lengkap, diasaskan oleh Prof Samuel Hahnemann dari Germany […]

» Read more
1 2 3 4