Makanan-makanan yang patut diambil dan dielak oleh ibu hamil yang anemia

Saat-saat kehamilan adalah antara saat terindah dalam diari hidup seorang yang bergelar wanita. Walaupun banyak jerit perih ditanggung, tapi ia tetap akan menjadi kenangan manis. Tambah² lagi setelah si kecil yang membesar selama 9 bulan di dalam perut itu telah keluar menjengah ibu dan ayahnya. Oh bahagia sekali :) Sebut tentang jerit-perih kehamilan, antara masalah yang sering dialami oleh ibu […]

» Read more

Persiapan menyambut orang baru – Bgn. 1

Salam bertemu kembali … Maaf ler beberapa hari ni mood lemau jek nak update blog. Dah bukak dashboard tapi takde mood nak taip entri. Dalam sehari pun sekali je mengadap PC. Tak sempat pun yer. Masih dijangkiti ‘virus’ beraya kot ? Alahai… takdelah. Letih mak buyung sebenornye walopun bukannye buat apa sangat pun. Cuti hujung minggu baru ni encik hasben […]

» Read more

Tanda-tanda awal kehamilan

  Salam semua .   Kehamilan ke-5 saya ini sudah pun mencecah 23 minggu (lebih kurang 5 bulan setengah) dan sebelum saya terlupa apakah tanda² awal mengandung , biarlah saya mencoret² di dalam entri ini siap² . :p   Ini adalah coretan tentang apa yg saya alami sendiri . Mungkin tak semua wanita hamil mengalami perkara yg sama.     […]

» Read more

10 + 1 tanda-tanda awal kehamilan

Kenali tanda-tanda awal kehamilan Bagi pasangan yang sudah berumahtangga, kehamilan merupakan suatu khabar paling gembira. Lebih-lebih lagi mereka yang sudah menanti begitu lama untuk bergelar ibu dan ayah. Lambat atau cepat, itu rezeki masing-masing. Ada yang tak sempat berbulan madu, dah berbadan dua :p . Ada yang menanti bertahun-tahun, barulah dapat cahaya mata penyeri rumahtangga… Dan apabila mula hamil, terdapat […]

» Read more