Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: google analytics

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Top 10 entri Ogos 2013 ummihanie.com

Diilhamkan oleh sifu Denaihati di grup FB Denaihati Network, maka terhasillah Top 10 entri Ogos 2013 ummihanie.com. Bukan sebab syok sendiri yeee…. Idea ini sangat bagus di mana selain bloggers dapat berkongsi link/entri blog, juga dapat memantau perkembangan blog sendiri. Jika nak maju, kenalah usaha lagi dengan memperbaiki mutu blog, kan? Berdasarkan kajian dan pemerhatian dari…
Read more

Cara memasukkan kod Google Analytic dalam setting blog WordPress

Saya berulangkali melakukan proses ini setiap kali bertukar theme blog, dan adakalanya terlepas pandang juga. Akibatnya tidak dapat melihat analitik/statistik blog di Google Analytics. Penting ke benda ni semua? Bagi yang ambil kisah tentang perjalanan blognya, ya penting. Bagi yang ambil kisah data pengunjung, data referral, data trafik blog bulanan/harian… ya penting. Katakan ada job…
Read more

Rekod statistik blog bulan Januari & Februari 2012

Salam berbahagia. Bulan Mac tahun 2012 sudah pun separuh jalan, akan tetapi rekod blog untuk bulan Januari & Februari ’12 baru publish hari ni dek kerana kesibukan dan kekangan masa yang terlampau. Rekod ini mungkin sekadar rekod syok sendiri untuk memantau perkembangan blog dari semasa ke semasa. Dimulakan dengan statistik trafik bulan Januari yg dipetik…
Read more

Prestasi setelah hampir setahun ber dot com

Bismillahirrahmanirrahim … Ambil berkat hari jumaat ni. Saya jarang buat kerja²menganalisis report macam ni , tapi dek kerana dah nak masuk setahun menggunakan domain ummihanie.com ni , nak juga siasat sedikit sebanyak prestasinya di samping memajukan lagi ilmu dalam blogging dan SEO , insyaAllah . Persahabatan  tetap diutamakan yer … Ok dimulakan dengan report statistik…
Read more