Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: family trip

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

BBQ di pantai Tanjung Bidara

Salam bahagia, Ini ialah edisi terakhir TRAVELOG/Cuti² Malaysia saya dan family bagi tahun 2012. Alhamdulillah, penutup percutian yang bagus sekali. Tuan rumah reunion ni dah bookingkan kami sebuah bilik di Tanjung Bidara Beach Resort (TBBR). Cantik pemandangannya, menghadap ke laut. Oleh kerana kami bawa 3 orang anak je, lagi 2 orang tinggal di rumah Opah…
Read more

Meneroka Bukit Bendera

Meneroka Bukit Bendera nan indah Seumur hidup, inilah kali pertama kami anak-beranak meneroka Bukit Bendera yang terletak di Air Hitam, Pulau Pinang. Sebelum ini sudah sampai ke sana akan tetapi ditutup pula kerana sedang membuat pembaikpulihan. Kami bertolak ke sana dari Batu Ferringhi, kira-kira dalam 15minit perjalanan. Tapi awas, jangan guna bantuan ‘encik Garmin’ (GPS)…
Read more

Ke Zoo Taiping lagi…

Zoo Taiping ni dah macam acara tahunan juga kot. Yelah, seronok bawak anak². Tengok mereka seronok, kita ummi dan abah ni pun rasa seronok sama…. Pagi hari cuti pertabalan Sultan hari tu, kami sekeluarga bersama-sama mertua saya bertolak ke Taiping, makan pagi di rumah pakcik di sana. Oh bestnya makan bihun goreng orang masakkan… haha. Kemudian,…
Read more

Wordless wednesday #18 : Anak-anak berendam di Sedim

                            *Lanjutan dari entry : “Minggu yang sukar..“  

Akibat bertandang ke ‘Istana Kayangan’

 Jangan tak tau , saya pernah menjejakkan kaki ke ‘Istana Kayangan’ .Memang gah betul ‘istana’ tu , seram pun ade …. -_^Sampaikan saya berulang kali sebut pd suami saya ; ” Abang , ‘istana’ ni kalo buat penggambaran cerite antu pontianak mesti best kan …” Erk ! Cabulnye mulut ni … hihikss … ;pItulah akibat terlalu minat tengok citer2 bergenre seram…
Read more