Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: diari hidup

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Blogger-blogger mama bertemu

Salam ceria. Saya seorang mom blogger yang tidak dapat mengaktifkan diri menghadiri event² bloggers. Antaranya kerana kekangan anak kecil dan tempat tinggal yang jauh dari event yang biasanya diadakan sekitar KL/Selangor. Boleh dikira dengan jari, berapa orang je blogger yang saya pernah bertemu empat mata. Mata saya dua, mata dia dua, jadilah empat kan… hehe~…
Read more

Si kecil 7 minggu

Salam bahagia buat semua…. Nak update perkembangan anak seorang demi seorang ni macam tak tersempat kaedahnya. Walaubagaimanapun, saya mencuba sebaik mungkin. Update tentang anak ni bukan nak menunjuk-nunjuk atau nak heboh-heboh pada orang lain, but more to self-therapy & meninggalkan coretan kenangan di alam maya. Blog ni wujud sampai bila saya pun tak tahulah kan……
Read more

Lahir sudah anakanda ke – 6

Salam dan Hi, Macam percaya tak percaya je angka bilangan anak sudah 6. Sempat juga tu di umur hujung 2-series ni. Syukur ke hadrat Ilahi atas limpahan rahmatNya. Alhamdulillah. Lebih 2 minggu saya ‘berhibernasi’ dari dunia blog, tapi bukan bermakna saya lenyap terus. Saya dah baca komen² kalian di entri² sebelum ini, cuma belum sempat…
Read more

Diari Ramadhan 2: Ramadhan keempat hingga Ramadhan kesepuluh

Salam Ramadhan Kareem Okay setakat ini, anak² bertiga yang berpuasa tu masih penuh lagi. Salute juga dengan Munirah yg 5 tahun lebih (tahun ini masuk 6) dah steady puasa penuh. Abang dia darjah 1 baru start puasa penuh, itu pun tak berapa penuh sebab ada 1-2 hari dia tak tahan dahaga sangat, dia minum. adoi……
Read more

Buku merah, tulisan MERAH

Salam wbt., Update sikit tentang mak buyung di sini. Buku merah, ada yang masih tak kenal ke? Orang² bujang kot masih tak kenal… Buku merah ialah buku rekod kesihatan dari KKIA (Klinik Kesihatan Ibu & Anak). Pagi tadi (2 July ’13), temujanji kali kedua untuk kehamilan keenam ini. Tapi, lepas Zohor terpaksa pergi sekali lagi…
Read more