Travelog Haji 1435H: Madinah (Bahagian 2)

masjid quba' madinah

Salam wbt.,   Travelog Haji 1435H: Madinah | Cuaca ketika musim haji 1435H memang sangat panas. Terik panasnya. Keluar dari hotel je terus terasa bahangnya bagaikan di dalam ketuhar. Maklumlah, dalam bilik hotel, 24 jam on aircond. Sejuk wuiiii ~ Tapi panasnya kering, tak lembap macam di Malaysia ni. So kuranglah berpeluh. Orang kata, kat sana takyah dok mandi sangat […]

» Read more

12 tahun melayari bahtera rumahtangga

Salam muhibbah, Bulan Jun adalah antara bulan bersejarah dalan hidup saya dan suami. Tanggal 8 Jun 2002, kami telah disatukan dengan lafaz ijab + qabul, disaksikan abah, sanak saudara dan rakan taulan. (realitinya saya sendiri tidak pernah lihat kerana tiada rakaman gambar maupun video, manakala saya hanya menanti dirumah penuh debaran) Orang Tua-Tua Kata, 5 Tahun Perkahwinan (Fasa 1) – […]

» Read more

Blogger-blogger mama bertemu

Salam ceria. Saya seorang mom blogger yang tidak dapat mengaktifkan diri menghadiri event² bloggers. Antaranya kerana kekangan anak kecil dan tempat tinggal yang jauh dari event yang biasanya diadakan sekitar KL/Selangor. Boleh dikira dengan jari, berapa orang je blogger yang saya pernah bertemu empat mata. Mata saya dua, mata dia dua, jadilah empat kan… hehe~ Ok serius. Blogger yang paling […]

» Read more

Si kecil 7 minggu

Salam bahagia buat semua…. Nak update perkembangan anak seorang demi seorang ni macam tak tersempat kaedahnya. Walaubagaimanapun, saya mencuba sebaik mungkin. Update tentang anak ni bukan nak menunjuk-nunjuk atau nak heboh-heboh pada orang lain, but more to self-therapy & meninggalkan coretan kenangan di alam maya. Blog ni wujud sampai bila saya pun tak tahulah kan… tapi selagi ianya bernyawa dan […]

» Read more
1 2 3 4 5 6