Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: diari hidup

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

12 tahun melayari bahtera rumahtangga

Salam muhibbah, Bulan Jun adalah antara bulan bersejarah dalan hidup saya dan suami. Tanggal 8 Jun 2002, kami telah disatukan dengan lafaz ijab + qabul, disaksikan abah, sanak saudara dan rakan taulan. (realitinya saya sendiri tidak pernah lihat kerana tiada rakaman gambar maupun video, manakala saya hanya menanti dirumah penuh debaran) Orang Tua-Tua Kata, 5…
Read more

Blogger-blogger mama bertemu

Salam ceria. Saya seorang mom blogger yang tidak dapat mengaktifkan diri menghadiri event² bloggers. Antaranya kerana kekangan anak kecil dan tempat tinggal yang jauh dari event yang biasanya diadakan sekitar KL/Selangor. Boleh dikira dengan jari, berapa orang je blogger yang saya pernah bertemu empat mata. Mata saya dua, mata dia dua, jadilah empat kan… hehe~…
Read more

Si kecil 7 minggu

Salam bahagia buat semua…. Nak update perkembangan anak seorang demi seorang ni macam tak tersempat kaedahnya. Walaubagaimanapun, saya mencuba sebaik mungkin. Update tentang anak ni bukan nak menunjuk-nunjuk atau nak heboh-heboh pada orang lain, but more to self-therapy & meninggalkan coretan kenangan di alam maya. Blog ni wujud sampai bila saya pun tak tahulah kan……
Read more

Lahir sudah anakanda ke – 6

Salam dan Hi, Macam percaya tak percaya je angka bilangan anak sudah 6. Sempat juga tu di umur hujung 2-series ni. Syukur ke hadrat Ilahi atas limpahan rahmatNya. Alhamdulillah. Lebih 2 minggu saya ‘berhibernasi’ dari dunia blog, tapi bukan bermakna saya lenyap terus. Saya dah baca komen² kalian di entri² sebelum ini, cuma belum sempat…
Read more

Diari Ramadhan 2: Ramadhan keempat hingga Ramadhan kesepuluh

Salam Ramadhan Kareem Okay setakat ini, anak² bertiga yang berpuasa tu masih penuh lagi. Salute juga dengan Munirah yg 5 tahun lebih (tahun ini masuk 6) dah steady puasa penuh. Abang dia darjah 1 baru start puasa penuh, itu pun tak berapa penuh sebab ada 1-2 hari dia tak tahan dahaga sangat, dia minum. adoi……
Read more