Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: diari hidup

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

alfatehah image

Abah meninggal dunia

Salam wbt., Sesungguhnya berita ini berkali-kali ganda lebih berat berbanding berita sebelum ini – abah sakit kanser. Manakan sangka, selang beberapa hari bercerita di sini, abah pergi meninggalkan kami buat selama-lamanya. AllahuAkbar…. Innalillahi wainna ilaihi rajiuun…. 19 Ogos 2015 – tepatnya jam 4.54 petang Abah menghembuskan nafas terakhir di wad Paliatif Hospital Taiping. Sedihnya saya…
Read more

Emak mula rawatan dialisis, Abah Sakit & Beraya dengan 6 Anak

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2015 semua :) Tahun ini raya kami sama seperti tahun 2014. Masih berlapan. Alhamdulillah. Beraya kami di rumah keluarga suami dahulu… Balik awal 2 hari sebelum raya. So, raya pertama sebelah petangnya kami bertolak beraya ke rumah keluarga saya pula. Tak jauh mana pun… Jarak perjalanan average sejam setengah melalui highway,…
Read more

mangga muda buat jeruk mangga asam boi

Mangga Runtuh bukan durian runtuh

Stok buah mangga tengah menggila banyaknya. Menggilalah sangat. eheks Pokok mangga depan rumah ni seakan menyambut perpindahan kami. Masuk rumah baru ni, pokok mangga tu dah start berbunga-bunga cinta. Hatiku pun apa lagi…. berbunga-bunga kegirangan. Peminat mangga beb. Takyah beli dah laaa lepas ni unless buah mangga habis musim n then tetiba mengidam. Tapi ni…
Read more

mini kebun herba sayur-sayuran

Cuti tahun baru cina 2015 di rumah baru

Salam…. Hai ! Akhirnya saya dan keluarga sudah selamat berpindah dan menghabiskan cuti tahun baru cina 2015  di rumah baru. Ibarat impian jadi kenyataan. Penatttt amat tapi puas hati. Seronok. Tidur pun tersenyum gitu kaedahnya :D Korang cuti CNY pergi mana? Mesti ramai pegi melancong, paling tidak balik kampung halaman kan? Kami punya kampung halaman…
Read more

masjid quba' madinah

Travelog Haji 1435H: Madinah (Bahagian 2)

Salam wbt., Travelog Haji 1435H: Madinah | Cuaca ketika musim haji 1435H memang sangat panas. Terik panasnya. Keluar dari hotel je terus terasa bahangnya bagaikan di dalam ketuhar. Maklumlah, dalam bilik hotel, 24 jam on aircond. Sejuk wuiiii ~ Tapi panasnya kering, tak lembap macam di Malaysia ni. So kuranglah berpeluh. Orang kata, kat sana…
Read more