Emak mula rawatan dialisis, Abah Sakit & Beraya dengan 6 Anak

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2015 semua :) Tahun ini raya kami sama seperti tahun 2014. Masih berlapan. Alhamdulillah. Beraya kami di rumah keluarga suami dahulu… Balik awal 2 hari sebelum raya. So, raya pertama sebelah petangnya kami bertolak beraya ke rumah keluarga saya pula. Tak jauh mana pun… Jarak perjalanan average sejam setengah melalui highway, jika tiada kesesakan lalu lintas. […]

» Read more

Mangga Runtuh bukan durian runtuh

mangga muda buat jeruk mangga asam boi

Stok buah mangga tengah menggila banyaknya. Menggilalah sangat. eheks Pokok mangga depan rumah ni seakan menyambut perpindahan kami. Masuk rumah baru ni, pokok mangga tu dah start berbunga-bunga cinta. Hatiku pun apa lagi…. berbunga-bunga kegirangan. Peminat mangga beb. Takyah beli dah laaa lepas ni unless buah mangga habis musim n then tetiba mengidam. Tapi ni nak cerita kisah “Mangga Runtuh” […]

» Read more

Cuti tahun baru cina 2015 di rumah baru

mini kebun herba sayur-sayuran

Salam…. Hai ! Akhirnya saya dan keluarga sudah selamat berpindah dan menghabiskan cuti tahun baru cina 2015  di rumah baru. Ibarat impian jadi kenyataan. Penatttt amat tapi puas hati. Seronok. Tidur pun tersenyum gitu kaedahnya :D Korang cuti CNY pergi mana? Mesti ramai pegi melancong, paling tidak balik kampung halaman kan? Kami punya kampung halaman sebelah saya, memang dekat dengan […]

» Read more

Travelog Haji 1435H: Madinah (Bahagian 2)

Salam wbt.,   Travelog Haji 1435H: Madinah | Cuaca ketika musim haji 1435H memang sangat panas. Terik panasnya. Keluar dari hotel je terus terasa bahangnya bagaikan di dalam ketuhar. Maklumlah, dalam bilik hotel, 24 jam on aircond. Sejuk wuiiii ~ Tapi panasnya kering, tak lembap macam di Malaysia ni. So kuranglah berpeluh. Orang kata, kat sana takyah dok mandi sangat […]

» Read more

12 tahun melayari bahtera rumahtangga

Salam muhibbah, Bulan Jun adalah antara bulan bersejarah dalan hidup saya dan suami. Tanggal 8 Jun 2002, kami telah disatukan dengan lafaz ijab + qabul, disaksikan abah, sanak saudara dan rakan taulan. (realitinya saya sendiri tidak pernah lihat kerana tiada rakaman gambar maupun video, manakala saya hanya menanti dirumah penuh debaran) Orang Tua-Tua Kata, 5 Tahun Perkahwinan (Fasa 1) – […]

» Read more
1 2 3 4 5