Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: corat Coret

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Diari Ramadhan 1: Menjelang Ramadhan, Ramadhan hari pertama hingga ketiga

Salam Ramadhan Kareem, Semoga semua sihat sejahtera di bawah limpahan rahmatNya. Tergerak hati saya untuk menaip sedikit Diari Ramadhan diri saya dan anak² sebagai kenang-kenangan… Tahun lepas, dua orang anak sudah berpuasa bersama². Seorang (kakak) puasa penuh dah 3 tahun berturut², seorang lagi (abang, anak ke-2) hampir² berpuasa penuh. Alhamdulillah, nice try. Kita tengok tahun ini…
Read more

Jerebu di Nibong Tebal, masih tahap OK

Syukur, keadaan jerebu di area Nibong Tebal ni masih bawah paras bahaya. Anak² masih bersekolah tanpa dicutikan. Tak tangkap gambar jerebu pun sebab memang kalau saya tangkap gambar, takde beza gambar berjerebu atau tidak. Hoho… joking ~ Ok ini gambar pinjam je dari pakcik Google yer… Tapi saya perasan matahari selalu berwarna oren terang begitu…
Read more

Musim anak-anak tidak sihat

Salam wbt, Parents mesti perasan kan yang sekarang ni musim anak² tidak sihat. Rata² tengok anak orang lain pun demam + batuk + selsema. Apakah faktor penyebabnya ya? Cuaca yang terlampau panas membahang mungkin? Sejak 2 minggu yang lepas. anak² saya demam silih berganti. Lepas seorang, seorang. Disusuli pula dengan batuk + selsema. Stok Dr.…
Read more

Agenda Penting Datin Rosmah

Opsss…. !! Jangan speku (spekulasi) terlalu cepat yer! Tak pasal² kena tangkap polis pulak karang. Mintak simpang ~ Agenda penting Datin Rosmah Mansor weih. Tekojut den dapat emel, kunun²nya dari Datin Rosmah. Haihhh… mamat Afrika mana pulak dah pandai tulis emel SPAM dalam bahasa Melayu ni hah? Begitu skema dan teratur sekali ayat majmuk yang…
Read more

Lamborghini 3 beradik

Terserempak dengan lamborghini 3 beradik ni tatkala ketika nak masuk Terowong Menora – terowong antara ipoh dan Kuala Kangsar tuu… Travelog normal kami balik ke rumah mertua. Lamborghini Hitam, Oren dan Kuning dok konvoi… teruja le kejap…. bajet nak snap, kelam kabut, kelam kabut, dapat snap 2 beradik je. Nama pun lamborghini, lajuuu je depa…
Read more