Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: corat Coret

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Fasa dua pertiga Ramadhan 1437 H

Assalamualaikum. Terasa  begitu cepat Ramadhan berlalu hari demi hari, ditambah lagi kesibukan menguruskan anak-anak. Kita sudah masuk ke fasa dua pertiga Ramadhan 1437 H. Hari kesebelas hari ini. Anak-anak semakin stabil berpuasa. Syukur. Permulaan puasa – minggu pertama ketika cuti sekolah pertengahan tahun 2016. Minggu kedua, sekolah dibuka semula. Cabaran bermula semula. Letih bersekolah kebangsaan…
Read more

Blogger-blogger mama bertemu

Salam ceria. Saya seorang mom blogger yang tidak dapat mengaktifkan diri menghadiri event² bloggers. Antaranya kerana kekangan anak kecil dan tempat tinggal yang jauh dari event yang biasanya diadakan sekitar KL/Selangor. Boleh dikira dengan jari, berapa orang je blogger yang saya pernah bertemu empat mata. Mata saya dua, mata dia dua, jadilah empat kan… hehe~…
Read more

Dalam hati ada taman bila menang set premium Ephyra

Salam wbt… Rezeki ibu berpantang ke… rezeki baby baru? Mana-mana lah… tapi biasanya kalau ada ‘orang baru’ ni, rezeki dikaitkan dengan ia. Apa pun, syukur alhamdulillah set premium Ephyra  berjaya ditawan. Makanya dalam hati ada taman…. ^-^   Sudah masuk hari ketiga mencuba Ephyra. Dua hari pertama, saya bancuh dan minum sebelum sarapan ketika perut kosong.…
Read more

Reaksi abang kakak dapat adik baru

Salam & Hi semua, Semoga semua dikurniakan kesihatan yang baik. Amin… *Nota peribadi: sudah masuk hari ke-20 berpantang alhamdulillah. Kali ni tak terasa stress sangat berpantang, kenapa ya? Bukanlah nak minta stress tu datang, tapi pengalaman berpantang yang sebelum² ni rasa macam lebih sikit stressnya… biasalah, post-natal blues kata omputeh… Minda kita kena pandai mengawal…
Read more

Si Hijau yang manis

Entah bagaimana saya boleh terjebak dengan ‘kegilaan’ membeli Tupperware ini. Frankly speaking, kegilaan saya ni belum di tahap kritikal yer, baru tahap suka gitu² jer… Seriusss… *tangan di dada mata ke atas ^-^ Koleksi Tupperware pertama saya adalah hadiah perkahwinan dari emak kepada rakan sekolah saya. Satu set kotak besar! Bertuah saya kann… Berwarna-warni koleksi…
Read more