21 Totem Tantra – falsafah kehidupan orang Cina

Apa itu TOTEM TANTRA? Totem tantra ialah kepercayaan orang² Cina yang mengandungi falsafah kehidupan yang murni. ermm… nak tahu lebih lanjut, korang kenalah Google, sebab saya nak share 21 Totem Tantra ni je. Buleh? ;) PERTAMA Bersedekahlah kepada orang lain lebih daripada yang mereka perlukan dan lakukanlah dengan penuh kerelaan. KEDUA Kahwinilah lelaki / wanita yang gemar anda berbicara dengannya, […]

» Read more

Perihal Cinta …

C.I.N.T.A = CINTA . Apa itu Cinta ? Mengapa ia diagung²kan ? Mengapa manusia terlalu asyik kerananya ? Jom sama² saya … selami “CINTA” … Andaikata dunia hendak meraih cinta, ia tak akan mampu dan andaikata ia akan menolaknya, ia juga tak akan kuasa, kerana cinta itu suatu anugerah, bukan suatu hasil usaha. Jika seseorang hadir dalam hidup kamu dan […]

» Read more

Kalau rasa2 dah meluat/bosan dgn Isteri anda,nah baca kisah ni dulu…

Nura memerhatikan jam di dinding, sudah dekat pukul 12.00 malam, argh… dia lambat lagi malam ini. Akhirnya sofa itu jugak menjadi katilnya malam ini.2.00 pagi. “Nura, Nura bangun sayang”. Hilmi mengejutkan isterinya.”Eh! abang dah balik, maaf Nura tertidur, abang nak makan?” tanya Nura.”Tak per lah abang dah makan tadi, Jomlah kita tidur di atas”. Jawapan yang cukup mengecewakan Nura. “Arrggh […]

» Read more

Alahai…Madah Cinta ler pulakkk…

“Bahagie nye dapat pakwe macam die…” Saya suka tengok jari awek saya… Cantik betul… Sungguh! Sampai takut nak pegang… Bukan takut patah… Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other Di satu hari yang giler forever depan yang maha Esa… Saya suka tengok rambut awek saya… Cantik betol… Sungguh! Sebab tu saya belikan tudung… Bukan sebab jeles orang […]

» Read more