Ukasyah masuk ke SMKA Nibong Tebal @ SMK Sheikh Abdullah Fahim

Salam wbt, Syukur dengan keputusan UPSR abang Ukasyah yang sederhana, 3A 3B sahaja, alhamdulillah selepas sesi temuduga SMKA Nibong Tebal @ SMK Sheikh Abdullah Fahim, Ukasyah diterima masuk. Besar harapan kami untuk Ukasyah jadi seorang huffaz / hafiz al quran dalam masa beberapa tahun lagi.   Sekolah ini diiktiraf juga sebagai Ulul Albab, kerana menjalankan program Tahfiz beserta akademik. Ukasyah, […]

» Read more

11 bulan Muaadz di Tabika Perpaduan

salam wbt., semenjak Muaadz  masuk Tabika Perpaduan berhampiran rumah ni, banyak perkembangan positif dia. asalnya saya kurang setuju encik suami masukkan dia ke Tabika seawal usia 3 tahun lebih (masuk 4 pada Oktober ’17 ni). Rasa macam kecik sangat lagi. daripada duduk di rumah berkelahi dengan adik Nawfal, saya pun rasa lebih baiklah Muaadz teruskan persekolahan. Ternyata tepat keputusan encik […]

» Read more

Seronoknya Izzah berqasidah di sekolah

Salam wbt., ini cerita sebelum bulan puasa. maaf dah basi :p Lately ni nak update blog macam payah benor. Komitmen terlalu banyak. kenalah utamakan mengikut priority gituh… Eh lama dah macam ni pun. Haha. Since mak buyung dah pun bersalin ni lagi-lagi-lagilah payah hapdet belog. maklumlah nak sesuaikan diri dengan suasana/situasi baru… orang baru… *nanti UH hapdet story newborn baby […]

» Read more

Keputusan UPSR 2015 kakak

Alhamdulillah berakhirlah sudah debaran menanti keputusan UPSR 2015. Anak sulung kami a.k.a. Kakak berjaya memperoleh keputusan 5A. Syukur sangat padaNYA. Juga guru-guru yang bertungkus lumus untuk kejayaan anak-anak murid. Antaranya guru sains yang gigih membuat kelas awal pagi untuk students UPSR. Salute ~ Kami ibubapa ni memang tak letak harapan tinggi menggunung pada Kakak, rezeki dia mungkin… Termasuk Kakak, semua […]

» Read more
1 2