Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: cerita anak ramai

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Si bambam Nawfal

Ya Rabbi kejapnya dah hampir 5 bulan si bambam Nawfal. Dia start menembam ni menjelang umur sebulan. Syukur pulih dari kuning selepas “dirawat” dengan air susu ibu secukupnya. Allah sembuhkan… 4 bulan ni memang normallah baby mula pandai meniarap. Tapi tak boleh lama,  penat. Hihi.. Dan sejak umur 3 bulan lagi Nawfal dah macam mula gatal…
Read more

gambar anak bersunat

Anak teruna 2 beradik bersunat di musim cuti sekolah

Salam wbt., Haih ingatkan cuti sekolah ni sempat update blog lebih kerap, rupanya sebaliknya. Surirumah sepenuh masa di rumah… bila anak-anak bercuti dari persekolahan, semakin sibuklah jadinya. Apa lagi kalau bukan sibuk melayan 6 orang anak sekaligus. Syukurlah 4 orang sudah besar (range 6 – 12tahun), tinggal nombor 5 & 6 yang masih kategori kecil…
Read more

cerita anak ramai

Anak ramai, tak penat ke?

Salam wbt, Anak ramai, tak penat ke? | Topik hangat semacams je kannn…. Well, itulah realitinya. Mengandung 2 tahun sekali. Setakat ini. Ada juga yang menyangka anak-anak saya jaraknya setahun seorang, mungkin kerana saiz yang tidak jauh beza. Paling ketara antara nombor 4 dan 5. Mereka bagaikan kembar :)     “Dia tu ‘kilang’ “…
Read more

Mandi kolam, mandi laut dan berkuda di pantai Batu Ferringhi

Salam bahagia readers. Tak habis-habis lagi bercerita tentang percutian di Batu Ferringhi ni. Harap tak jemulah… Sebab sayang kalau tak diabadikan kenangan indah² bersama suami dan anak². Kali ini tentang apa ya? Apa lagi budak² punya kesukaan kalau bukan bermain air! Mandi kolam tu dah macam acara wajib setiap kali pergi ke hotel² yang menyediakan…
Read more

Orang baru dah sampai . . . Part 3 (Final)

Bismillahirrahmanirrahim . Ok lah utk siri FINAL yakni Part 3 (dah lame tertunggak weihhh!!) ni Hanie byk nk story pasal anak2 lah . Bagaimana ‘peel’ mereka bila dapat adik baru dan sebagainya . Zaid sekarang dah pun mencecah usia 6 bulan . Sat je babyku dah membesar ! Dah pandai naik walker bagai , dan dah…
Read more