Reaksi abang kakak dapat adik baru

Salam & Hi semua, Semoga semua dikurniakan kesihatan yang baik. Amin… *Nota peribadi: sudah masuk hari ke-20 berpantang alhamdulillah. Kali ni tak terasa stress sangat berpantang, kenapa ya? Bukanlah nak minta stress tu datang, tapi pengalaman berpantang yang sebelum² ni rasa macam lebih sikit stressnya… biasalah, post-natal blues kata omputeh… Minda kita kena pandai mengawal serba sedikit yer ;) dan […]

» Read more

Hari terakhir persekolahan sesi 2013

Salam wbt., Sesi persekolahan 2013 sudah tiba ke penghujungnya? Terasa macam baru semalam anak-anak start sekolah… Pantas sungguh masa berlalu.   Keputusan UPSR 2013 pun sudah diumumkan. Tahniah buat yang berjaya dapat straight A’s. Yang kurang berjaya, usahlah terlalu bersedih hati. Panjang lagi perjalanan ilmu kalian. Azam untuk buat yang lebih baik. Parents juga usah terlalu memberi tekanan kepada anak-anak […]

» Read more

Zaid sudah berjaya toilet training dan selamat hari lahir ke-4 !

Alhamdulillah, sebelum menjangkau usia 4 tahun, Zaid sudah berjaya melepasi peringkat toilet training yang dirasakan agak sukar pada peringkat awalnya. Alhamdulillah, berkat kesabaran, berjaya jua dalam tempoh kurang lebih 2 minggu. Syabas untuk diri sendiri ^-^ Selepas peringkat menyahlampin (toilet training), automatiknya bermaksud dah tak pakai lampin, tapi cuma di siang hari. Well, sejak beberapa tempoh ni (tak ingat pula […]

» Read more

Diari Ramadhan 1: Menjelang Ramadhan, Ramadhan hari pertama hingga ketiga

Salam Ramadhan Kareem, Semoga semua sihat sejahtera di bawah limpahan rahmatNya. Tergerak hati saya untuk menaip sedikit Diari Ramadhan diri saya dan anak² sebagai kenang-kenangan… Tahun lepas, dua orang anak sudah berpuasa bersama². Seorang (kakak) puasa penuh dah 3 tahun berturut², seorang lagi (abang, anak ke-2) hampir² berpuasa penuh. Alhamdulillah, nice try. Kita tengok tahun ini macammana ;) Menjelang Ramadhan, anak² […]

» Read more

Hayatnya sudah berakhir, masa untuk cari pengganti?

Sedihnya bila hayat sesuatu benda apatah lagi seseorang yang disayangi itu berakhir. Alhamdulillah kali ini, bukan hayat seseorang, tapi hayat sesuatu… yang banyakkk berjasa dan bertindak sebagai pembantu saya yang efektif. Apakah ia?   Buaian bermotor elektrik – menghenjut buaian menggunakan elektrik Seingat saya, buaian dan penghenjut elektrik ini dibeli selepas Zaid dilahirkan. Sampai la ni adkinya Huzaifah dapat guna. […]

» Read more
1 2 3 4 5 14