Opah penah tengok snow tak ?

Bismillahirrahmanirrahim … Di suatu petang yang ceria , terjadilah dialog di antara seorang cucu separa mat saleh (Victoria-Sofia) dengan Opahnya . ( jalan cerita dan dialog yang diceritakan oleh Opah iaitu mak saya ni telah diubahsuai sedikit dan diterjemah sepenuhnya ke dalam Bahasa Melayu ) Sofia : Opah penah tengok salji tak ? Opah : Penah … Sofia : *membuat […]

» Read more

Kakak dah habis IQRA’ … :)

Bismillahirrahmanirrahim . Sebagai seorang ummi , melihat perkembangan yang baik pada diri anak-anak merupakan suatu kebanggaan dan kepuasan yang tidak terkata . Tiada ibubapa yang mahu melihat anak2 mereka terkandas dalam pelajaran . Pun begitu , agama harus , malah WAJIB dititikberatkan sedari kecil lagi . Bak kata pepatah , melentur buluh biarlah dari rebungnya . Di zaman kanak-kanaklah ibubapa […]

» Read more

Masih Tak Terlewat Kan ?

  Bismillahirrahmanirrahim . Ape khabar semua kengkawan dan pembaca ? Hanie sihat alhamdulillah  tapi … time menaip entri ni badan rasa sejuk2 macam nak demam pulak . Sakit tekak dah over seminggu dah ni . Pelik gak sebab selalunya 2-3 hari je hilanglah sakitnye . Ini tidak , makin menjadi2 pulokk . Pangkal lidah pun terasa perit dibuatnya , perasan […]

» Read more

November yang Sarat

Salam , Ye bukan setajat ibu mengandung saja yg buleh sarat . Tapi ini bulan juga sarat woo . . . Maksud saya di sini , banyak event berlaku dlm bulan November ni . 8 org sekaligus dlm keluarga saya dan encik somi menyambut hari lahir . Fantastic ! Termasuklah hari ini , hari lahir anakanda kedua saya , Muhammad […]

» Read more
1 14 15 16 17