Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: blogging

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Segmen rerama berterbangan

Selaku rakan blogger Kakyong yang setia (cewahhh ..) , maka terhasillah entri untuk segmen rerama berterbangan ni walaupun dalam kondisi ketandusan idea dan kekurengan mood :p Blogging ni sebenarnya mengajar banyak perkara juga bagi saya . Daripada tak reti banyak benda teknikal berkaitan komputer dan internet , la ni dah jadi mahirlah sedikit demi sedikit…
Read more

Berapa kali perlu update blog dalam sehari , seminggu , sebulan ?

Salam berbahagia semua . Sebagai seorang blogger , perkataan “update” blog memang takkan lekang dari kamus hidup . Blog sudah menjadi ibarat sebahagian dari kehidupan . Kalau tak update blog , mulalah terasa resah,gelisah … ahakss ~ tu dah tahap addicted sebenornya .Janganlah terlalu obses dengan aktiviti blogging pulak ye sampaikan terabai perkara² lain yang…
Read more

Semangat tudung baru ?

  Salam bertemu kembali . Dah 2 hari berturut-turut saya heret anak² bersama-sama untuk  selesaikan beberapa urusan , hari ni rasa nak berehat pula di rumah (mata saat ini boleh tahan layu juge :p) . Sepatutnya ada hal lagi nak diuruskan , mungkin esok² pula kot … insyaAllah . Bila suami tak ada ni ,…
Read more

Blog, Blogger, Blogging – Jangan silap guna perkataan ;)

Hari ni nak jadi cekgu English tak bertauliah, buleh ? Ala, santai² saje… Sepanjang berkecimpung dalam dunia blogging ni macam² orang dan macam² bahasa dah jumpa. Kadang tu nak tergelak juga baca p’gunaan bahasa diorang. Eh, tak baik gelakkan orang ;p . Bukan gitu, kadang² kita sendiri pun tak perasan bahasa/perkataan especially yg English ni…
Read more